Het Kamp van Yung Nnelg

Glenn Ascencion aka Yung Nnelg is geboren en getogen in Amsterdam-Zuidoost. Into The Great Wide Open vroeg hem om zijn creatieve wereld mee te nemen naar Vlieland en te werken aan nieuwe muziek. De periode die hij in de zomer van 2021 op het eiland spendeerde, werd vastgelegd in een documentaire.

Op uitnodiging van het festival reisde Yung Nnelg – die in 2019 indruk maakte op de Open Plek – af naar Vlieland om er met een groep gastmuzikanten te werken aan zijn nieuwe album.

De jonge Ghanese rapper vond zijn heil in rapperscollectief SMIB, het skatende hiphop-funk-leger uit de Bijlmer dat met kameraden als Ray Fuego een nieuwe generatie rappers vertegenwoordigde die doet denken aan de Wu-Tang. Later geprikkeld door de artistieke beau monde van Amsterdam ontwikkelde Yung Nnelg zich met zijn tegendraadse beats en onverwachte rockvibes tot een groot rapper, die soms tegen het Frank Oceaanse aan zit.

Het Kamp van Yung Nnelg was het vijfde in een reeks makerskampen die Into The Great Wide Open in 2019 lanceerde om jonge makers ook binnen de restricties van de coronapandemie een platform te kunnen bieden. The Industry, S10, Sarah Neutkens en SLAA gingen Yung Nnelg al voor. De documentaire over Het Kamp van Yung Nnelg wordt gepresenteerd in samenwerking met de NTR.