Duurzame biobrandstof

Gemaakt van frituurvet en rest van papier

Bij biobrandstof is de feedstock - de grondstof waar het van gemaakt is - de bepalende factor of een biobrandstof een goede transitie oplossing is, of dat je beter op fossiel brandstof kan blijven rijden. Daarom heeft Into The Great Wide Open haar biobrandstof zeer secuur gekozen.

Deze specifieke biobrandstof (ook wel bekend als Blauwe Diesel, Neste MY Renwable Diesel of haar wetenschappelijk naam HVO gemaakt van UCO/TALL oil) wordt gemaakt van plantaardige gebruikte kook oliën (o.a. frituurvet) en een reststroom uit de scandinavische papierproductie. Doordat het van reststromen gemaakt is, zit het geen landbouwgrond, voedselprijzen en biodiversiteit in de weg. Hiermee wordt 85-90% fossiele CO2-uitstoot voorkomen (over de gehele productie en transport cyclus), als ook lokale uitstoot van SOx, NOx en fijnstof sterk verminderd.

Het is chemisch identiek aan geoptimaliseerde fossiele diesel - vergelijkbaar met Vpower - dus het is te gebruiken in alle diesel motoren. Het is een drop-in fuel, dus je kan het ook gewoon mengen met fossiel diesel in je tank. Oproep aan iedereen die nog diesel rijdt en nog niet over is op elektrisch of waterstof, vervang die fossiele rommel door fossielvrije biobrandstof te tanken. Het kan NU.

Deze biobrandstof (Neste MY Renewable Diesel, is op 118 tankstations in Nederland te verkrijgen. 

Into The Great Wide Open gebruikt deze biobrandstof voor al haar (diesel)voertuigen en aggregaten. Daarnaast worden alle leveranciers, partners, cateraars ook gevraagd te rijden op deze diesel.