Vuurduin

Een fruitige pale ale van Fortuna, Brand, Velocity Made Good en ITGWO

Nieuws Gepubliceerd op 14 augustus 2024

Aan het Vuurboetsduin zakt de zon in de koelte: het eilandlicht toont zich warm. Vuurduin voert je mee op het avontuur dat de nacht heet, met de kantelende dag als vertrekpunt.

Vuurduin
Beeld door Jeroen van de Bovenkamp
Vuurduin

Zowel Brouwerij Fortuna Vlieland als Velocity Made Good halen inspiratie rechtstreeks van ‘t Wad. Samen brachten ze er een nacht door: er werd gecomponeerd in de vuurtoren, gedrumd tussen brouwketels en uitgewisseld boven kampvuren. Velocity Made Good voedt zich met zintuiglijke indrukken uit het Waddengebied, welke ze rechtstreeks in hun analoge modular synthesizers gieten. Vlielands duinwater is de zuivere basis voor het jaarlijkse biertje dat Into The Great Wide Open met Fortuna en Brand Bier brouwt. 

Vuurduin is het smakelijke en vurige resultaat, vol waardering voor de invloeden van onze natuurlijke omgeving op creatieve processen zoals brouwen en musiceren. Vuurduin is een fruitige pale ale met infusie van hibiscus en cranberry, waar Velocity Made Good de frequentie van de eilandschemer aan toevoegt, hangend naar de eindeloze, magische festivalnacht van Vlieland.

Documaker Jeroen van de Bovenkamp legde het gezamenlijke avontuur vast, zodat je mee op ontdekkingstocht kunt langs brouwsels, vuurtorenwachters en een eindeloze nacht, op zoek naar de juiste receptuur en unieke ingrediënten voor dit bijzondere biertje. 


Vuurduin
Ontwerp door Roosje Klap

Vuurduin is tijdens Into The Great Wide Open aan alle barren verkrijgbaar op tap. De gebottelde variant is te koop bij Fortuna. Neem ‘m mee als souvenir, dan schijnt het eilandlicht nog net iets langer in je festivalherinneringen door.

Credits:
Regie en sounddesign: Velocity Made Good & Jeroen van de Bovenkamp
Techniek en montage: Jeroen van de Bovenkamp

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.