Vlielands Bier & De Waterdrager

Gepubliceerd op 12 augustus 2015

Wegens het grote succes van vorig jaar herhaald: Eilander en Parelduiker.

Speciaal voor Into The Great Wide Open zijn er twee lokale bieren ontwikkeld en gebrouwen door Henriette Waal (de Buitenbrouwerij). Zij gebruikt bier om mensen te laten nadenken over water: ‘water zuiveren en bier brouwen was ooit iets wat mensen zelf deden. Daarom ontwierp ik de Buitenbrouwerij; een mobiele waterzuiveringsinstallatie annex bierbrouwerij op een aanhanger waarmee op locatie kan worden gebrouwen’.

Eilander en Parelduiker (6,8%) zijn gemaakt van 100% ongefilterd zoet water afkomstig van een zoetwaterbel in de duinen van Vlieland. De toevoeging aan het verzwaarde Parelduikerbier: handgeoogst knotswier door Bojan Bajic en Nils Koster en vers geraapte oesters van het wad. Eilander is een blond bier en Parelduiker is een saison.

Het concept voor het bierlabel is uitgevoerd door designers in residence Jimme Bakker & Johnny Brankaert.

Bestellen

Het bier kan per 4-pack (4 flessen à 0,33 liter) besteld worden via deze link. Deze bestellingen kunnen tijdens het festival tot zondagmiddag 12.00 uur worden opgehaald bij Klub Stortemelk (op het Bolderplein). De prijs per 4-pack bedraagt 7 munten.

De Waterdrager

Into The Great Wide Open koestert het zuivere duinwater dat op Vlieland uit de kraan komt. Vandaar dat we op alle barren gratis kraanwater aanbieden en geen gebotteld water verkopen.

Sinds het begin van deze zomer kan er ook water getapt worden uit een fontein op de hoek van de Kampweg en het Sportveld. Dit keramische kunstnijverheidswerk van formaat werd vormgegeven door Atelier NL, vervaardigd door de Koninklijke Tichelaar te Makkum en kon door Into The Great Wide Open gerealiseerd worden dankzij de donaties van bevriende eilanders, badgasten en onze bezoekers.

Naast de tappunten en de fontein maakten we samen met Klijs & Boon en ontwerper Bas Koopmans een mooie bidon. Hygiënischer dan hergebruik van je flesje bronwater, want vaatwasbestendig. Bovendien stimuleer je anderen daarmee ook om kraanwater te drinken in plaats van gebotteld water. En, het oog wil ook wat natuurlijk!

Verkijgbaar in De Winkel tijdens Into The Great Wide Open.

Vlielands Bier & De Waterdrager

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.