Vijf tips (plus nog een paar stiekeme) van Elephant

In aanloop naar september vissen kenners en leken de krenten uit de programma-pap

Tips Gepubliceerd op 26 juli 2022
Interview: Stef Deters

Wie alle namen op het affiche kent weet al precies waar linksvoor te staan, maar voor de gemiddelde mens is het inlezen en -luisteren geblazen, die line-up. Hartstikke leuk, maar een beetje begeleiding om je door het ruime aanbod te gidsen kan nooit kwaad. Daarom tippen diverse festivalgangers – van kenners tot leken, van incrowd tot first-timers – in aanloop naar Into The Great Wide Open 2022 waar je wezen moet, die eerste vier dagen van september. Want naar welke optredens willen bands zelf kijken, nu ze toch op het eiland zijn en de boot morgen pas weer afvaart? In welk stuk ongerepte Vlielandse natuur zweet je volgens de boswachter het best je kater uit nadat het laat werd in De Bolder, op welke boekingen zijn onze programmeurs zelf het meest trots en waar eet je eigenlijk de beste kibbeling?

Vijf tips (plus nog een paar stiekeme) van Elephant
Beeld door Jose van der Weide

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van het vierkoppige Elephant, de tipgever van deze week. De Rotterdamse band werd geboren in het jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out sloeg. Tegen beter weten in, maar met volle overgave storte Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. Ze trokken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de Chinese kool. Met een sterk debuutalbum als gevolg. Luister zelf maar

"Er zijn dingen die we liever doen dan muziek maken. Op een eiland zitten is daar een van. 
Voor ons is Into The Great Wide Open de kers op de taart van deze zomer. Met de wind meewaaien is al voldoende om optimaal van dit festival te genieten, maar mocht je nog opzoek zijn naar tips zijn er hier vijf."

Elephant

"Maar echt, wij komen het beste tot ons recht tussen de bomen."

Cymande

"Dit zijn grootheden die de weg hebben geplaveid voor velen. Funk, Soul, Calypso, Jazz. The real deal! Wij staan vooraan – met een notitieblok in handen – te dansen."

Metronomy

"Wij zijn opgegroeid met deze band. The Look is de soundtrack van onze middelbareschooltijd. Volgens OOR ook de enige indie band die overeind bleef op DOUR festival. Dat zegt veel, want mensen gaan niet naar DOUR voor indie. Kortom; Metronomy belooft een spektakel te worden."

Kika Sprangers Quintet

"Wie snel kijkt denkt misschien dat onze zanger Frank mee speelt in het Quintet. Maar nee! Het is grote broer Koen Schalkwijk die op meesterlijke wijze de piano bespeelt. De gebroeders Schalkwijk op Into The Great Wide Open! Wat zullen de ouders trots zijn."

Children of the Light

"Keihard spacen op licht en omgeving. Misschien wel dat gene wat we nóg liever doen dan op een eiland zitten. Nu gaan die twee gepaard. Wat een geluk te mogen oplossen op Vlieland. We kunnen niet wachten."

"Verder hadden we ook nog de volgende artiesten willen noemen, maar we mochten er maar vijf kiezen van de webredactie: Kids With Buns, Christian Lee Hutson, Coco Maria, Kokoroko, Tim Knol en Katy J Pearson. Ook allemaal stuk voor stuk helemaal goud!"

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.