Vier het festival van de natuur!

Gepubliceerd op 3 september 2015

De boswachters van Staatsbosbeheer presenteren met trots hun groene toppers per programmaonderdeel van Into The Great Wide Open.

Staatsbosbeheer heeft zo’n 6 jaar geleden een wezenlijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van Into The Great Wide Open. De boswachters dagen de festivalgangers uit om verder te kijken dan het festivalprogramma: er is ook een natuurfestival te vieren!

De natuur van Vlieland is het podium én decor van het festival. Net als bij alle festivals is er ook een grote backstage. Into The Great Wide Open heeft misschien wel de grootste en mooiste backstage van alle festivals. Uitgestrekte duingebieden, de weidse Vliehors, het vogelrijke wad en de prachtige Kroon’s polders zijn zo maar een paar voorbeelden van plekken op Vlieland die je eigenlijk niet mág missen! Daarom hebben de boswachters hier hun eigen onderdelen geprogrammeerd. Met de programmagids of de kunstroutekaart in de hand kun je er op uit gaan. Struinen mag!

Sociale media

Redelijk onbekend is dat Staatsbosbeheer voorafgaand aan Into The Great Wide Open beoordeelt wat er wel en niet kan in de internationaal erkende natuur op het eiland. Met goed overleg blijkt er veel te kunnen, zoals podia midden in bos en duin. In de dagen voor de opening zijn de boswachters druk met de ondersteuning van en het toezicht op de opbouw. Ook gebruikt de organisatie materialen van Staatsbosbeheer. Omdat al deze activiteiten niet even bekend zijn, maken we ze zichtbaar via sociale media, zoals het weblog, YouTube, Facebook, en via Twitter (Anke Bruin en Jorien Bakker).

Vier het festival van de natuur!
<div class="responsive-video widescreen"><iframe class='embedly-embed' src='//cdn.embedly.com/widgets/media.html?src=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fembed%2FNci8Pm4j8GU%3Ffeature%3Doembed&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DNci8Pm4j8GU&image=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FNci8Pm4j8GU%2Fhqdefault.jpg&key=3fedecb044d94eccb9eef404bee82126&type=text%2Fhtml&schema=youtube' width='854' height='480' scrolling='no' frameborder='0' allowfullscreen></iframe></div>

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.