Terugzicht en vooruitblik

Zaterdag 3 september - zondag 4 september

Gepubliceerd op 4 september 2016

We belichten de hoogtepunten van de zaterdag en blikken vast vooruit naar de laatste dag van het festival, voordat we jullie uitzwaaien in de haven. 

De zaterdag begon in al zijn zonnige glorie. Bij De IJsbaan waar de dames van Clean Pete een lach en een traan op de gezichten brachten, uiteindelijk beloond met een staande ovatie. De tweeling heeft veel vrienden gemaakt. Net als Remy van Kesteren, die jaren geleden debuteerde op Into The Great Wide Open op een boot voor een publiek van slechts 3 personen. Hoe anders was dat op de Open Plek deze keer, waar stad en eiland was uitgelopen. Behalve die ene 'Ik ken hem alleen van Wie Is De Mol', kwam de rest toch voor de muziek. 

Ronnie Flex kenden velen van Drank & Drugs, op het Sportveld omgedoopt tot Chips & Cola. Beter ook, want uiteindelijk belandden de jongste fans met hem op het podium, welke aan de zijkant weer door de ouders konden worden “afgehaald”.

Sowieso was zaterdag de dag van de publieksparticipatie op het Sportveld. Ane Brun sloot haar set af met een massale sing-a-long van Harry Nilsson’s Without You. Het was 'dweilen met de kraan open' bij St. Paul, want de stagemanager (we noemen geen namen, maar het was Jaap Bossen) kreeg het niet 1, 2, 3 voor elkaar om de dansende menigte van het podium af te krijgen. Ook bij Jungle by Night stond het podium vol, maar da’s gewoon een belachelijk grote band. 

Joh, niets over die regen dan? Jawel, het regende dus toch gisteravond, maar dat hield weinig mensen tegen om de wind en regen in te fietsen om de 3voor12 generator party van Mozes and the Firstborn bij te wonen op het Vlieland’s Industrieterrein. We zouden een hoop kunnen vertellen over Smells Like Teen Spirit, maar ook de redactie mocht er niet in vanwege een streng deurbeleid in De Oude Stoep. Maar, naar verluidt heeft de jeugd van tegenwoordig een topavond gehad met Ares, Tolls, Feral Tides en Douwe Bob. 

Goed, na al die regen begint de zondag toch weer met een voorzichtig zonnetje. De weerman in mij spiekte op buienradar en weet nu dat de regen nog niet helemaal voorbij is, maar de zon zal op deze laatste dag nog met regelmaat voorbij komen. En anders gaan gewoon de hele dag dammen met Harm Wiersma in de Bolder. Zet ‘m op.

Terugzicht en vooruitblik
Juri Hiensch

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.