Terugzicht en vooruitblik

Vrijdag 2 september - zaterdag 3 september

Gepubliceerd op 3 september 2016

We kijken terug op dag twee van het festival en werpen vast een blik op bijzonderheden van dag drie. 

Het wordt een hele mooie dag vandaag, dachten we vanochtend. Gesteund door de dag van gisteren natuurlijk. Ook al was dat dag twee, met het Sportveld erbij is Into The Great Wide Open net even meer voor het echie.

Michelle David en haar Gospel Sessions maakten de benen en de kelen alvast los. De Balthazar-afsplitsingen Warhaus en J. Bernardt debuteerden Bij De IJsbaan, om later weer bijeen te komen voor een glorieuze show op het Sportveld. King Gizzard & the Lizard Wizard en Suuns zorgden voor magie op De Open Plek, terwijl Canshaker Pi en Teleman de Bolder met overtuiging inpakten. Ach, het is eigenlijk teveel om op te noemen, want ook de optredens van The Comet Is Coming Bij De IJsbaan en Ciaran Lavery in de Kerk mogen ook niet onvermeld. Maar hoor het eens van een ander. Dit stuk uit Het Parool bijvoorbeeld. 

Goed, zaterdag. Nieuwe ronde, nog meer kansen. En meer dan in de Blokken staat, want Will Carruthers draagt voor uit zijn boek. De bassist (Spacemen 3, Spiritualized) vertelt op eerlijke en komische wijze over het rock 'n roll bestaan. Echt, zeer de moeite waard. in De Winkel om 19:30 uur.

En vanavond is het Smells Like Teen Spirit in De Stoep. In de Dorpstraat treden Douwe Bob, Feral Tides, Ares en Tolls aan. Geen polsbandje nodig ook, maar alleen als je tussen de 12 en 18 bent. 

Oh ja, die hele mooie dag. Dat is ook het vandaag weer, maar vanavond gaat het toch flink waaien en regenen. De kampeerders weten dan dat de houten haringen een must zijn. Voor wie ze nog niet heeft, de kampwinkel op Stortemelk heeft een voorraad.

Terugzicht en vooruitblik
Melanie van Leeuwen

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.