Terugzicht en vooruitblik

Donderdag 1 september - vrijdag 2 september

Gepubliceerd op 2 september 2016

We zijn begonnen, de kop is er af en meer van dat soort clichés, maar het moge duidelijk zijn: hier is Into The Great Wide Open 2016.

Op De Open Plek opende Crying Boys Cafe het bal terwijl het Openingsdiner in volle gang was. Zo zie je maar weer, zoveel keer Open in één zin is zelfs Thé Lau nooit gelukt. Balthazar, met al haar afsplitsingen op het festival, begon gisteren met een prachtige akoestische sessie samen met het Cordette Kwartet. 

Bij De IJsbaan creëerden Jacco Gardner en Helena Espvall een psychedelische set bij Martha Colburn, terwijl heerlijke maaltijden rondom het IJsbaanhuisje de ronde deden bij de late eters. 

Goed te lopen trouwens, die IJsbaan, en daarmee ook antwoord op de vragen. Nee, voor de vele fietsen is er geen ruimte op de festivalterreinen. En ja, voor wie slecht ter been is hebben we gepaste uitzonderingen gemaakt. Er is een aantal pasjes beschikbaar voor hen die een uitzondering behoeven. 

Een nieuwe zij-ingang bij De Bolder biedt een betere doorstroom voor het publiek, waaronder ook Douwe Bob, die bij Jerry Hormone ineens zijn eigen naam terughoorde in een songtekst van The Jerry Hormone Ego Trip. De avond werd luidkeels afgesloten door Joost van Bellen en Simon Price met de ene David Bowie hit na de andere Prince hit. Letterlijk. If we could be heroes, just for one day.  

Welnu, dat kan vandaag. Met naast het muziekprogramma, veel kunst, verrassingen en ook sessies van 3voor12. Hou onze twitter in de gaten voor aankondigingen en eventuele wijzigingen.

Terugzicht en vooruitblik
Melanie van Leeuwen

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.