Tekeningen van Vlielands landschap op kleding gedrukt

Merchandise in samenwerking met Pinkorangeclub

Verdieping Gepubliceerd op 25 augustus 2022

Het begint inmiddels een traditie te worden: de jaarlijkse samenwerking met de folks van Pinkorangeclub. Dit jaar werd kunstenaar Floor Van het Nederend door hen uitgenodigd om naar Vlieland af te reizen en zich te laten inspireren door de omgeving.

Samen met Pinkorangeclub werd een hoodie, longsleeve en overhemd ontworpen. Allemaal met variaties van de tekening die Floor van het Vlielandse landschaap maakte. Tijdens Into The Great Wide Open 2022 te koop in De Winkel, net als limited edition (en signed) prints van de zwart-wit tekening.

Tekeningen van Vlielands landschap op kleding gedrukt

Kledingmerk Pinkorangeclub werd een aantal jaren geleden begonnen door een groep jongens voor wie Vlieland een thuisbasis is. Het concept is helder: een kunstenaar reist naar het eiland af om zich daar onder te dompelen in wat diegene dan ook tegenkomt - de bevindingen vloeien voort in een kunstwerk, welke wordt verwerkt in een kledingstuk. Deze wordt in Portugal geproduceerd van 100% katoen. De collectie is creatief, eerlijk en duurzaam. Altijd bijzonder, ook, want de lijst aan kunstenaars die ze uitnodigen is divers en interessant.

Over Floor van het Nederend
Geboren in Haarlem (1987) en momenteel wonend in Amsterdam. Als klein kind was Floor al fan van strips, met name van tekenaars als Hergé en Franquin. Floor begon veel te tekenen op de basisschool en de middelbare school. Na te hebben gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam besloot Floor het tekenen weer op te pakken. Zijn stijl kenmerkt zich door het rauwe gebruik van oost Indische inkt en de invloeden van underground comics en punkflyers. De thema’s ogen agressief, maar zijn nooit te serieus. Inspiraties voor zijn stijl zijn onder andere Robert Crumb, Raymond Pettibon en Charles Burns.

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.