Sväva - Here Comes The Summer

Gepubliceerd op 15 april 2015

Sväva maakte voor ons alvast de soundtrack voor het weekend: Here Comes The Summer van The Undertones werd door de Friese band omgebouwd tot een typisch Sväva-nummer. Zangeres Bente Hout geeft een korte toelichting over hoe het liedje tot stand is gekomen.

"The Undertones is een band die ongeveer lijnrecht tegenover ons staat op muzikaal gebied. Ik moet eerlijk zeggen dat we alle vier ook even flink moesten lachen toen we het origineel van de track hoorden, en niet direct stikten van de ideeën om dit nummer te coveren en eigen te maken. Leuke uitdaging, dat dan weer wel.

Uiteindelijk zijn we onze repetitieruimte in gedoken en hebben we besproken welke vibe we vonden dat onze variant van de track moest gaan krijgen. We waren het er vrij snel over eens dat we het origineel zouden gaan ombouwen naar een heel relaxte versie, die je luistert wanneer je op het strand zit met een zwoele zomerbries en 't geluid van de golven op de achtergrond. Veel meer zomer kan niet, toch? Ook besloten we dat we het originele arrangement compleet zouden loslaten en enkel de tekst intact zouden houden.

De cover werd geboren met een tokkel op de Spaanse gitaar, die uiteindelijk het hele nummer lang blijft doorgaan, ondersteund door een steady beat. Daarmee stond hij eigenlijk al binnen een uur. Onze vrienden en producersduo Snoet & Smoel boden aan de track voor ons op te nemen en er wat synths aan toe te voegen. Uiteindelijk heeft die hulp de kers op de taart gevormd van een track die naar onze mening preciés klinkt als een zorgeloze zomer: geen wolkje aan de lucht. Laat maar komen!"

Sväva - Here Comes The Summer
Melanie Marsman

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.