St. Paul's voorpret

Mr. Sportveld presenteert zijn favorieten

Gepubliceerd op 1 september 2016

DJ St. Paul draait drie dagen aloude anthems en nieuwe vangsten aan elkaar op het Sportveld. Voor POST zet Paul zijn Into The Great Wide Open favorieten op een rijtje.

Whitney
Is er dit jaar een mooier liedje gemaakt dan No Woman? Zaken als handjes in de lucht, los gaan of waar het feest is, interesseren de band niks. Alles opzij voor de mooiste melodie. Een must see!


Golden Dawn Arkestra
Astronautenvoer. Een intergalactisch blokje om. Ook wel Texas psych-funk. Opgenomen en geproduceerd door Erik Wofford (Black Angels, Okkervil River, Octopus Project) in zijn studio op de oevers van de Colorado River. Vergeet niet af en toe de mond te sluiten. Wat een trip.


Mozes & The Firstborn
Bitterzoete oorwurmen voor slackers, maar net zo makkelijk voor popliefhebbers. Wanneer je de muziek van Mozes and the Firstborn draait met het raam open ontstaat er vanzelf een block party van romantische zielen. 


Jerry Hormone
Niet De Slimste Mens, wel De Grootste Ego Tripper. Jerry Hormone bundelt klare verhalen, maar ook rake liedjes. Als The Kik de Nederbeatles zijn, dan is Jerry de Nederjagger. Rock 'n LOL!jerry-hormone-e1445430750859.jpg
 

Devendra Banhart
Toch ergens wel een vader. Devendra maakte al freakfolk, anti-folk, indiefolk of altfolk toen deze termen nog niet bestonden. Gewoon folk dus. En wat zijn die nieuwe liedjes mooi!


The Comet Is Coming
Een deep impact van hip hop beats, neurotische blazers en buitensporige electronica. Het Britse The Comet Is Coming levert de chaos theorie op een presenteerblaadje. Morgan Freeman haalt ondertussen even oordopjes bij de bar.


Teleman
Pete & The Pirates hebben al meerdere malen het eiland veroverd. De zanger beoefent op het moment vooral zijn liefde voor de synthesizer en heeft als Teleman in korte tijd twee hele mooie albums gemaakt. Voor liefhebbers van Belle & Sebastian, Jona Lewie en een goeie tijd op een mooi festival.

Chris Cohen
Minder maf dan de muziek van zijn broodheer Ariel Pink, maar met hetzelfde oor voor melancholische liedjes. "I'll give it some time, but yesterday's on my mind". Hopelijk wacht Barabas nog even met de terugreis naar het heden. 

St. Paul's voorpret
Nick Helderman

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.