Into The Great Wide Open 2015: De favorieten van DJ St. Paul

Gepubliceerd op 28 mei 2015

Vanaf de eerste editie is St. Paul muzikale host van Into The Great Wide Open. Verspreiden van de betere muziek, hij maakte er zelfs zijn beroep van. Daarom vroegen we Paul om een lijst te maken met zijn favoriete namen van het muziekprogramma tot nu toe. Welke acts mogen we volgens hem zeker niet missen in september?

1. Oddisee - That's Love

Oddisee is nog een relatief onbekende rapper, maar heeft al veel moois op de digitale planken liggen. Onder zijn eigen naam en onder de vlag van het label Mello Music Group. Zeg nou zelf: dit is toch een hit?

2. Natalie Prass - My Baby Don't Understand Me

Muziek gemaakt op het randje van hoop en wanhoop. Down but not out zegt Arnold Vanderlyde dan. Vederlichte zang, gedragen door de meest mooie arrangementen.

3. Ought - The Weather Song

Ritmes. Tegenritmes. Praten-zingen-schreeuwen. Praten-zingen-schreeuwen. Ought is er voor al uw neuroses.

4. Ryley Walker - Primrose Green

Into The Great Wide Open is als een luchtkasteel waar je niet doorheen zakt. Een roes zonder kater. Oké, vergeef dat beetje Bløf in mij. Ter zake. Bij romantiek hoort een soundtrack. Gemaakt door Ryley Walker.

5. Con Brio - Never Be The Same [Live at Viracocha]

Euh, hier wil je toch bij zijn?

6. Kevin Morby - Motors Running

Of het nou met Woods, The Babies of solo is, alles wat Kevin Morby aanraakt verandert in mooie liedjes. Hij is groot fan van Bob Dylan en het lijkt me geen toeval zijn dat de baslijn uit het volgende nummer wel heel erg op die van Like Dylan In The Movies van Belle & Sebastian lijkt.

7. Polar Bear - A New Morning Will Come

In Engeland meerdere malen genomineerd voor een Mercury Prize. Nog nooit live gezien. Erg benieuwd hoe hun spannende jazz variant op een podium klinkt.

8. De Staat - Down Town

Een indrukwekkend sterke afvaardiging van eigen bodem op deze editie. Jacco Gardner, Pauw, zZz, Kenny B, Roosbeef, Maarten Vos, Alamo Race Track en De Staat. De uitsmijter is voor N.E.C. Hoezee!

Into The Great Wide Open 2015: De favorieten van DJ St. Paul

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.