Slapen onder spijkerbroeken
met BlueCAMP
Ook dit jaar kan er zowel tijdens Into The Great Wide Open als Here Comes The Summer overnacht worden in een BlueCAMP tent op Lange Paal. Deze tenten zijn deels gemaakt van versleten spijkerbroeken. Door opmerkelijke productinnovaties waarin spijkerbroeken zijn verwerkt, wordt er minder textiel verbrand en meer kleding gerecycled. Tijdens Into The Great Wide Open 2016 sliep Gracia Visscher van kampeerblog Expeditie Kram al in een BlueCAMP en beschreef haar ervaringen.
Op uitnodiging van Blue LOOP Originals en Staatsbosbeheer slaap ik dit weekend op mijn favoriete camping op mijn favoriete Waddeneiland. Natuurkampeerterrein Lange Paal ligt, zoals het woord natuurkampeerterrein al aangeeft, middenin de natuur die het waddengebied zo bijzonder maakt. Vanuit je tent kun je praktisch het wad oplopen met laag water. Het ligt verscholen tussen bossen en duinen en omringd door bijzondere gebieden waar vogels de baas zijn. Tussen al deze pracht en praal staat mijn tent voor de komende dagen, en dat is een hele bijzondere.
'Deze BlueCAMP tenten
are built to last.'
Ik kan bijvoorbeeld zeggen dat mijn tent voor dit weekend is gemaakt van acht spijkerbroeken! De BlueCAMP tent is een samenwerking tussen Blue LOOP Originals en de Waddenvereniging. Het recyclegeloof van Blue LOOP Originals bleek een mooie samenwerking met de Waddenvereniging want waarom niet dit UNESCO Werelderfgoed ontdekken op een duurzame manier? De BlueCAMP tent helpt je daar een handje mee.
Zo heeft de Waddenvereniging een geweldige zomer achter de rug door voorlichting te geven aan vakantiegangers of door te helpen bij acties en evenementen. Zo'n 100 vrijwilligers sliepen al in deze BlueCAMP tenten en doorstonden weer en wind. Een goed vooruitzicht voor mijn weekend op Vlieland.
Bij een eerste inspectie valt me vooral op dat de details van de tent ook herkenbaar zijn. Je moet denken aan spijkerstof of een spijkerbroek als je de BlueCAMP tent ziet. Het materiaal is stevig en het ontwerp van de tent zit goed in elkaar, hoewel het voor twee personen een beetje krap kan zijn als het gaat om opbergruimte. Ook heeft de tent van binnen geen extra vakken voor bijvoorbeeld je telefoon of je bril maar dat nemen we dit weekend even voor lief. Duurzaam slapen op Vlieland, daar moet je wat voor over hebben.
En dat is ook nodig. Zoals we later tijdens tripjes met het Zeehondencentrum Pieter Buren en gesprekken met de Waddenvereniging zouden leren kan het Waddengebied alle hulp gebruiken om gezond te blijven voor de bewoners. Blue LOOP, zo legt ook founder Ron van de Wiel uit in een aflevering van Groen Licht, maakt van afval weer een grondstof waar van alles mee gemaakt kan worden. Zo wordt er aandacht gevraagd voor de slechte visstand in de Waddenzee met gerecycelde producten als een sjaal, muts en wadlooper. Mooie duurzame producten.
— Via de ticketpagina zijn BlueCamp-vouchers voor Here Comes The Summer te koop.