Programmawijzigingen

Gepubliceerd op 27 augustus 2015

Met de deur in huis. De afgelopen dagen hebben drie artiesten hun optreden op Into The Great Wide Open moeten cancellen. Om diverse redenen, waarover zometeen meer. Wij hebben enorm ons best gedaan – en zijn nog steeds druk bezig om waardige vervangers te vinden voor Patrick Watson, Curtis Harding en Jack Garratt. Daarnaast hebben we een aantal artiesten verplaatst naar een plek die hen eigenlijk beter past.

Na zijn afgelaste Lowlands-optreden blijkt Patrick Watson helaas toch nog niet voldoende hersteld om wel naar Vlieland te komen volgende week: "Hey everybody it’s Patrick. I'm sorry I can’t make it to play. On doctors orders I have to take a rest. Really wish I could be there have a great festival time without me. I'll see you soon in the fall!”

Een ontstoken verstandskies is de reden waarom Curtis Harding niet mag vliegen van zijn dokter. De kies moet getrokken worden en met een open zenuw is vliegen geen optie, dus naast andere optredens moet hij helaas ook afzeggen voor Into The Great Wide Open.

De derde annulering is van Jack Garratt. Vanwege zijn onophoudelijke tour afgelopen jaar kwam hij maar niet toe om aan zijn langverwachte debuutalbum te werken. Om verschillende redenen kan dat helaas niet anders dan in het weekend van Into The Great Wide Open. Jack baalt er zelf ook van en biedt zijn oprechte excuses aan. Hij hoopt het een volgende keer in te mogen halen.

Donderdag

PAUW verhuist van De Bolder naar het grotere Fortweg-podium. Deze psychedelische trip ondergaan we dus niet meer in de kleine Bolderzaal, maar onder de sterrenhemel. De jongens van Weval vullen de plek van PAUW in met een liveset in De Bolder. Een dance-act die ook heel goed weet hoe je op een festival het publiek in extase krijgt.

Vrijdag

Op de Fortweg verplaatsen we De Staat van donderdag naar vrijdag, zo kunnen ook de mensen die vrijdag pas aankomen op Vlieland hen zien.

Zaterdag

Oscar and the Wolf is nog steeds afsluiter op het Sportveld, maar nu van de zaterdagavond. We denken dat dit optreden nóg beter tot zijnrecht komt als de zon onder is.

Zondag

Tijdens ons festivalweekend komt het nieuwe album ‘Nooit Meer Terug’ van Fresku officieel uit. De eerste twee singles knalden er onlangs al in, vergezeld met opvallende clips. Fresku is er dus meer dan klaar voor om op zondag het Sportveld af te sluiten en neemt daarvoor een aantal gasten mee. Hij stond daar al eerder (in 2012), toen al met groot success, dus dat wordt zowel een gepaste primeur als waardige afsluiter.

Volgt u het nog? Om het wat overzichtelijker te maken hebben we de blokkenschema's ook meteen aangepast. De plek op het Sportveld zaterdagavond van 21.00-22.00 en op de Fortweg op zondag 17.00-18.00 worden zo snel mogelijk ingevuld uiteraard.

Blokkenschema's (kleur)

Blokkenschema's (zwart/wit)

Programmawijzigingen

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.