Programmaduiken met Maria Sanchez Garcia

De smaakmakers, eigenaardige namen en must-sees volgens het programmateam

Tips Gepubliceerd op 24 juli 2023

De programmeurs van Into The Great Wide Open maken het je niet gemakkelijk. Natuurlijk, op Vlieland tref je gevestigde namen, maar op de poster staan genoeg acts en kunstenaars die niet 1-2-3 bellen doen rinkelen. Met het programmateam blikken we vooruit en doen we uit de doeken wat de cherrypicks van komende editie zijn. Het woord is aan Maria Sanchez Garcia.

"Ik heb sinds 2018 een enorme fascinatie en voorliefde voor Britse jazz, deels door de documentaire We Out Here: A LDN Story van Brownswood Recordings (tip!). Deze liefde heeft me uiteindelijk gebracht bij een stage bij North Sea Jazz, waar ik nog veel meer heb geleerd over dit genre. Ik ben heel blij dat je nu ziet dat deze stijlen ook Nederlandse bands beginnen te inspireren. Bands zoals SMANDEM. en Brintex Collective, die allebei op ons podium De Kuil geprogrammeerd staan."

"Ook in België zie je deze stijlen terugkomen, en daarvan hebben we de coolste acts van het moment uitgenodigd op het festival, namelijk Lander & Adriaan en ECHT!. Deze Belgische acts kenmerken zich door meer gebruik te maken van elektronische elementen in hun improvisatie."

"Een andere act die ik wil uitlichten is Wu-Lu, hij is vaak verbonden geweest met de jazzscene in Zuid-Londen, deels vanwege zijn samenwerkingen met jazzmuzikanten Nubya Garcia en Zara McFarlane. Zelf bestrijkt Wu-Lu met zijn werk talloze muziekstijlen; hij wordt ook wel ‘genre-agnostisch’ genoemd. Zijn muziek kun je beschrijven met uiteenlopende genres als grunge, postpunk, dub, triphop, alternatieve rock, drum and bass, folk, screamo, heavy metal, drill, en jazz. Volgens mij wordt dit heel bijzonder en zeker iets om bij te zijn!"

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.