Programmaduiken met Liza van den Brink

Tips Gepubliceerd op 1 september 2023

Het navigeren door de blokken van het schema is best een huzarenstukje. Op het programma dit jaar vind je fluistermuziek en scheurende gitaren, swingende trompetten en beukende beats. Mensen van divers pluimage delen hun route door het blokkenschema. Vandaag: Liza van den Brink, die samen met Vera Siemons op vrijdag het Sportveld mag laten afdansen. 

Programmaduiken met Liza van den Brink
Foto door Tom van Huisstede

Het dj-duo deelt een zwak voor queer representatie op muziekgebied, maar laat je ook graag kennismaken met hun favoriete pop, indie, house en hiphop-tracks van dit moment. Liza neemt je mee langs een aantal queer acts op het programma van Into The Great Wide Open 2023.

"Door Team ITGWO ben ik gevraagd een leuke route uit te stippelen met een aantal van mijn favoriete picks uit het programma. Vorig jaar was mijn eerste keer op het festival en ik kan met zekerheid zeggen dat ik sindsdien alweer uitkijk naar deze editie. Behalve de prachtige podia en omgeving is er ook genoeg tofs te ontdekken."


Indigo Sparke

Vrijdag 14:00-15:00, De Tokkelbaan

"Voor mij was Indigo Sparke echt een ontdekking in het programma. Ik luister zelf niet snel naar rustige of melancholische muziek, maar door een bepaalde release van een bepaalde band dit jaar ben ik het gaan herwaarderen. Over het algemeen houd ik van blije (of boze) muziek met een hartslag, maar hier wil ik maar al te graag het festival mee aftrappen."

Georgia

Vrijdag 19:00-20:00, Sportveld

"Na wat oesters en een fles wijn op het Sportveld sleur ik mijn vriendin mee naar Georgia. Al jaren vind ik dit een zeer interessante artiest, want ik heb standaard bewondering voor mensen die kunnen drummen en zingen tegelijk. Georgia’s nieuwe plaat is een echte parel. Het is poppy, perfect om te draaien in de club of op een festival. Ik heb nu al zin om 'Give It Up For Love' live te horen, ik doe de oooh's luidkeels mee."

DITZ

Vrijdag 22:00-23:00, De Tokkelbaan

"Mijn kleine popmuziekhart houdt zo nu en dan ook echt van het hardere werk. Mijn podium-opvoeding startte ooit bij Patronaat in Haarlem, waar punk, garage en noise met de paplepel werden ingegoten. Daardoor heb ik automatisch een zwak voor het geluid, al helemaal als de teksten scherp zijn. Als je een beetje door de discografie van DITZ heen moddert hoor je dat ze onderwerpen zoals gender en queerness aanraken. Precies wat ik wil. Punk en queerness."

Avalon Emerson & The Charm

Vrijdag 23:00-00:00, De Bolder

"Bijzonder genoeg is het me op Lowlands gelukt zowel de dj- als liveset van deze fantastische artiest te missen. Desalwelteplus ben ik meer dan blij dat ik Avalon Emerson & The Charm kan zien tijdens Into The Great Wide Open. Behalve een geweldige dj is Avalon met The Charm alles wat je wilt in een live optreden. De plaat heeft bij mij weken op repeat gestaan en dit optreden is voor mij en mijn vrienden echt een must see. Ze spelen tijdens La Femme op het Sportveld, precies tussen de twee sets van Vera en mij in, dus hopelijk hebben we even de tijd om heen en weer te pendelen."

néomí

Zaterdag 15:10-15:40, De Kuil

"Na een goede douche en een ontbijt start wat mij betreft de zaterdag hier. Dankzij mijn lieftallige dj-collega Vera Siemons weet ik wie néomí is. Ik heb zin om dit op een van mijn favoriete podia te zien op Into The Great Wide Open. Je hoort dromerige folk met een groot gebaar, die ongetwijfeld ook de mensen achter de bar kippenvel zal bezorgen. Vraag maar eens aan ze als je een drankje bestelt."

Sans Soucis

Zaterdag 18:30-19:15, De Tokkelbaan

"Een andere ontdekking in het blokkenschema is de uit Italië afkomstige Sans Soucis. Hun tracks hangen altijd in een flinke r&b-saus en misstaan ook zeker niet in op de dansvloer. 'I Know Your Present' is zo’n dromerige clubby track van hun waar ik rond dit tijdstip heel veel zin in zou hebben die te horen. Snel je naar De Tokkelbaan, dat is waar ik heen zou gaan."

Grove

Zondag 15:00-15:45, De Tokkelbaan

"Ik leerde Grove een tijdje geleden kennen door hun feature op een track met Lynks die hier vorig jaar ook speelde. Hun muziek is upfront, in je face en hen windt er geen doekjes om. De tracks zijn stevig en bewegen zich tussen hiphop, punk, breakbeat en meer clubby sounds. Mijn verwachting is dat hen met deze show queer empowerment naar Vlieland brengt."

Vera Siemons & Liza van den Brink

Vrijdag 22:00-23:00 en 00:00 - 01:30, Het Sportveld

"Ik durf het bijna niet in deze route te zetten, maar toch: we vinden het zo krankzinnig vet dat wij hier zijn geboekt en hebben zoveel zin in om hier het festivalseizoen af te sluiten. Kom met ons dansen. We hebben er al jaren zin in."

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.