Programmaduiken met Dirk Baart

De smaakmakers, eigenaardige namen en must-sees volgens het programmateam

Verdieping Gepubliceerd op 12 juli 2023

De programmeurs van Into The Great Wide Open maken het je niet gemakkelijk. Natuurlijk, op Vlieland tref je gevestigde namen, maar op de poster staan genoeg acts en kunstenaars die niet 1-2-3 bellen doen rinkelen. Met het programmateam blikken we vooruit en doen we uit de doeken wat de cherrypicks van komende editie zijn. Dirk Baart van de muziekredactie trapt af.

"Wat mij betreft wordt de meest interessante muziek gemaakt op het snijvlak van verschillende genres. Op dit moment kunnen vooral kruisbestuivingen tussen (post)punk en elektronica me bekoren. Kruisbestuivingen zoals ze dit jaar op Vlieland gemaakt zullen worden door Nabihah Iqbal bijvoorbeeld, die op het dit jaar verschenen album Dreamer de jaren tachtig weer helemaal naar het nu trekt. Ik ben ook erg benieuwd naar Ditz, een stevige rockband uit Brighton die steeds meer elektronica laat doorsijpelen in zijn duistere muziek."

"Vaak blijkt bij dit soort muzikanten dat punk veel meer een staat van zijn is dan een sound. Ga op Vlieland maar eens naar de Vlaamse rave-hiphop van Chibi Ichigo, de activistische dancehall van Grove of de onnavolgbare anthems van Wu-Lu. Bij hen zijn Sex Pistols en The Stooges qua sound ver weg, maar zal de tegendraadse energie desalniettemin van het podium druipen."

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.