Programma compleet

Laatste Muzieknamen, DJ's, kunstprojecten en overig programma

Gepubliceerd op 4 augustus 2015

Een maand nog! Het muzikale gedeelte is nu helemaal rond met de toevoeging van Afterpartees. Omdat wij zelf groot fan zijn, wilden we ze graag het hele weekend bij ons houden. Naast een show op het Sportveld en een DJ-set in de nacht, organiseren ze ook de afterpartee in De Bolder.

Voor zowel jazzfanaten als popliefhebbers is er superjazz van BRUUT!, Amerikaanse rootsmuziek komt van Haagse band Smutfish en Meindert Talma brengt een ode aan het leven van kunstenaar en verzetsstrijder Hendrik Nicolaas Werkman, wat muzikaal begeleid wordt door The Melisma Saxophone Quartet.

St. Paul is dit jaar wederom presentator en muzikale host op het Sportveld. Verder kan er gedanst worden met: Der Wolfshund, Gijsbert Kamer & John van Luijn, De Gemene Mixmeesters, @-CHILL-e, Jan & Adriaan's Vrijdagmiddagdisco en DJ Dab. Tussen de bands door wordt de fraaiste muziek gedraaid dankzij DJ Taco, DJ Vrijmoed en Wiekes.

De blokkenschema's volgen binnenkort. Kijk voor het volledige programmaoverzicht op de programmapagina.

Alle acts alvast ontdekken kan via deze afspeellijst.

Laatste Kunstprojecten

Museum De Lakenhal presenteert op Vlieland de Kunstsalon. In deze museale talkshow interviewt cultuurkenner Andrea van Pol een spraakmakende gast uit de kunst, Izaak Zwartjes, afgewisseld met een muzikale omlijsting van één van de bands van het festival.

Voor Satellietgroep is Vlieland het artistieke onderzoeksplatform om de ecologische en sociale samenhang tussen mens en water in kaart te brengen. Tijdens het festival werkt Satellietgroep met verkenners (eilanders, bezoekers, kunstenaars en experts) aan een water bubble voor de argeloze bezoeker om bij te dragen aan het zelfvoorzienende waterklimaat op Vlieland. Welcome To The Water Bubble!

Observatory of the Self 3.1 is een belevingsinstallatie van Sara Nuytemans, waarin je plaats kan nemen om vervolgens langzaam te worden meegenomen in de psychedelische wereld van jezelf. Bewust van je totale bestaan, inclusief van het geluid van je stem, word je ondersteund de wereld te zien als een voortbrengsel van jezelf.

Overig Programma

We openen het weekend met een eerste avondmaal voor bezoekers, eilanders en festivalorganisatie; geheel verzorgd door de visspecialisten van Zijpe Stijl. In het bos achter de fietsenstalling is een nieuwe en geheimzinnige plek ontstaan, de Hangout. Niemand weet precies wat daar gebeurt en of je er zomaar in mag. Wij raden aan om even polshoogte te nemen.

Op zondagochtend bezinning en bezieling met Welcome To Tomorrow, muziek meets literatuur bij Kampvuur op zaterdag, journalistieke performance bij Write Here, Write Now en natuurlijk de onmisbare waddenexcursies. Ontspannen in de ochtend? Yoga aan Zee natuurlijk.

Programma compleet

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.