Nieuwe muzieknamen voor Into The Great Wide Open

Onder meer Patrick Watson, Everything Everything en Jungle By Night komen naar Vlieland

Nieuws Gepubliceerd op 24 april 2024

Het programma van Into The Great Wide Open krijgt steeds meer kleur. Letterlijk zelfs, met het werk van Floor van het Nederend die als designer in residence 2024 aan boord is, maar ook met de tweeëntwintig nieuwe acts die zich vandaag bij het affiche voegen.

announce

De vedette van het stel is zonder twijfel Patrick Watson. De zanger uit Montréal is classicus en ketter in één. Tot in zijn teenkootjes beheerst hij piano, gitaar, orgel, accordeon - en desgevraagd speelt en zingt hij de sterren van de hemel. Datzelfde zien we MARO doen. Iedere keer als die zachte synthsound en nog zachtere stem met een licht briesje aan komen waaien, stijgt het kwik tot nét boven de twintig graden. Warm krijg je het sowieso van Zimmer90, de Duitse indiepopact die vorig jaar viraal ging met megahit ‘What Love Is'. Wat liefde is, kan MT Jones, de hopeloze romanticus met Motown-sound, wellicht beantwoorden. Wie zal het zeggen.

Arooj Aftab, de wonderlijke zangeres die vorig jaar nog het Sportveld stil kreeg, heeft een protégée gevonden in Sheherazaad, een vakzuster van Indiase komaf wier debuut-EP Qasr momenteel met sterren beladen wordt. Ook Everything Everything, een megafrisse indieact met frontman die zowat alle toonhoogtes lijkt aan te kunnen, is van de partij.Jungle By Night, YĪN YĪN en Ajuma zijn geen onbekenden op Vlielandse grond. Alledrie waren ze al eens op onze podia te zien, maar we zijn meer dan blij dat ze terugkeren. De dansbare klanken zullen het ongetwijfeld ook komende editie weer goed doen. Jungle By Night sluit de donderdag af, dus vroeg afkomen is het devies. Liefhebbers van bovengenoemd trio zullen ook aan hun trekken komen bij de Nederlands-Colombiaanse reggaeton-belofte Quique en bij Aili; een electropop-duo dat het gebruik van vintage synths tot kunst verheven heeft.

De award voor korste bandnaam wordt dit jaar uitgereikt aan O., op de voet gevolgd door Ão. Eerstgenoemde bestaat uit drummer Tash als de onuitputtelijke, sputterende aandrijfas en Joe die tekeer gaat op zijn baritonsax. De nummer twee van de lijst is een Vlaams gezelschap dat put uit een veelvoud aan internationale invloeden - van samba tot bossanova en terug. Landgenoten I’m the hug maken dan weer indiefolk waarbij je hier en daar invloeden van jazz bespeuren kunt. Dat er veel gebeurt in en rondom de jazz-scene moge duidelijk zijn. En dat wordt nog meer kracht bijgezet met de komst van jazzkwintet ROSEYE.

announce

Dát en nog veel meer is komende zomer op Vlieland allemaal te zien. Lees en luister zeker ook alvast in, bijvoorbeeld met de playlist.

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.