Nieuwe muziek-, kunst-, kinder­kunst­namen en filmprogramma bekend

Gepubliceerd op 1 juli 2015

Iets meer dan zestig dagen nog en dan starten we op Vlieland met de zevende editie van Into The Great Wide Open. Het muziekprogramma krijgt behoorlijk vorm met de elf namen die vandaag aan het affiche zijn toegevoegd. Daarnaast ook nieuwe kunstprojecten, kinderkunstactiviteiten en het filmprogramma. Lees even mee...

Muziek

Oscar and the Wolf, snelst groeiende act van het moment, gaat het Sportveld afsluiten op de zondagmiddag. Uit Texas komt de 25-jarige Leon Bridges, dé soul man van 2015. Fresku keert terug naar Vlieland met zijn derde album Nooit Meer Terug en The Gospel Sessions brengen een eerbetoon aan de gospelmuziek. Waar anders dan in de kerk?

In de categorie 'grote beloftes uit London': het triphoptrio HÆLOS en de melancholsiche popliedjes met baritonstem van Oscar.

Verder ook: de prachtige ballades van Canadese songwriter Andy Shauf en de elektronische R&B van Elias, de piepjonge Zweed met wereldstem.

Nog meer goeie bands van eigen bodem: indieblues van het Amsterdamse trio MY BABY, de garagepopsongs met psychrock van The Afterveins en Bewilder, de nieuwe band van GEM-frontman Maurits Westerik.

Inluisteren kan hier.

Kunst

Domestic Data Streamers zullen met hun installatie Lights Of Wild het verschil en de overeenkomsten in de tastbare connectie tussen mens en natuur visualiseren. Daniel Maalman laat ons stilstaan bij de invloed van dagelijkse achtergrondgeluiden op onze gemoedstoestand met zijn audiosculptuur Brainforest.

Hoe verhoud een door de mens geconstrueerde ruimte zich tegenover een ruimte die is ontstaan door natuurlijke processen? Met Forest Grid leggen Wolf & Bontekoe de patronen in de strak aangeplante natuur op Vlieland bloot.

Ina Smits zal vlak voor de kust van Vlieland een omgekeerd huisje op palen bouwen, genaamd Star Fishing. Door het bouwen van zo'n huisje op de horizon, wil ze het landschap omkeren en laten zien dat je in principe in je gedachten ook altijd vist naar herinneringen en wensen in de sterrenhemel.

Kinderkunst

Dit jaar staat er wel een heel bijzondere winkel op Into The Great Wide Open. In De Winkel van Kluit kun je niet alleen bijzondere dingen kopen, maar ook is het mogelijk om unieke vindsels te verkopen. Met Gloei van Professor Loep kun je aan de slag om je eigen vuurvlieg of aardworm te maken van petflessen mét werkend gloeilampje.

Met de allerkleinsten op het festival dompelen we ons onder in de wereld van het Zeegras. Om mee te spelen, onderzoeken, proeven en experimenteren. Bij De Aardappel-Power Kolonie worden aardappels niet alleen gegeten, maar ook gebruikt om geluid mee te maken en lampen te laten branden.

De Kolderkrant komt dit jaar weer gewoon terug in papieren vorm en is de nieuwsgierige redactie van New Kids on the Blog weer actief, op zoek naar alle nieuwtjes, wetenswaardigheden, roddels en achterklap. Verder lijkt het alsof Stout Konijn stiekem iets verkeerds heeft gegeten. Help mee om de keutelkrisis op te lossen!

Film

Ook dit jaar presenteren we in samenwerking met het Internationaal Film Festival Rotterdam een programma bijzondere films, speelfilms, documentaires en heel veel korte (kinder)films.

Live cinema platform CineSonic en Cineville, hebben Bombay uitgenodigd een nieuwe soundtrack voor Dreyers legendarische horror film Vampyr te componeren. Het resultaat wordt op Into the Great Wide Open voor de eerste keer live voor publiek uitgevoerd.

Een selectie van Internationeel Film Festival Rotterdam 2015 zal worden vertoond: fictiefilms Crumbs en Atlantic, documentaire Don't Think I've Forgotten: Cambodia's Lost Rock and Roll en vier korte films, getiteld Anybody Out There? (Cambodia 2099, Moon Street, Your Silent Face en Greetings to the Ancestors).

Ook zijn er twee muziekfilms te zien: From Austin To Boston (met o.a. Ben Howard) en American Interior. Op de kunstroute in de nachtelijke duinen worden twee filminstallaties van Janis Rafa geprojecteerd (Requiem to a Shipwreck en Gravediggers).

Op zaterdag en zondag korte kinderfilms: Vrienden voor het Leven. Een programma voor de allerkleinsten (4+), met zes hele fijne animatiefilms.

Nieuwe muziek-, kunst-, kinder­kunst­namen en filmprogramma bekend
Ontwerp door Jimme Bakker & Johnny Brankaert

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.