Nieuwe muziek-, kunst- en kinderkunstnamen

Gepubliceerd op 26 mei 2015

Muziekvrienden! Nog geen maand geleden werd op Here Comes The Summer de eerste vracht namen aangekondigd en vandaag wordt het muziekprogramma met nog eens negentien acts aangevuld.

Sinds 2012 weer terug op Vlieland en inmiddels flink gegroeid: de maniakale postpunkvrouwen van Savages. En nog veel meer: Sophia (de band van de eigenzinnige Robin Proper-Sheppard), Brits talent Jake Isaac, Nederlandse psychpop van Jacco Gardner en PAUW, soul en funk van Con Brio en terug met een geheel nieuw geluid: Gabriel Rios.

De nostalgische indiefolk van Kevin Morby, beatvirtuoos met liveband Dorian Concept Trio en Torres: 'de nieuwe PJ Harvey'. Uit Los Angeles komt de laatste garagepsych-sensatie WAND. Op Here Comes The Summer kon het optreden van De Staat helaas niet doorgaan, dus proberen we het nog eens (op donderdag 3 september). Maarten Vos vonden we toen zo bijzonder dat we hem gewoon weer hebben uitgenodigd.

Verder: uit Estland de grootse folkpop van Ewert and the Two Dragons, het nieuwe project van Tjeerd Bomhof en Sticks (Dazzled Sticks), de tropische gekte van Los Pirañas en TaxiWars, de jazzband van o.a. Tom Barman.

Dansen op de beste onbekende (vinyl)platen bij Hunee & Antal of geboeid luisteren naar de verhalen en muziek van Jaap Boots, met zijn one man rock-’n-talk show 'Donderweg'. Ook zal Jaap Boots het hele weekend jullie host zijn op het bospodium.

Kunstprojecten

Artificial Garden van het REM Atelier is een 'natuurlijke' compositie in het Vlielandse bos. Een ware oase waar je kan ontsnappen aan het festivalgedruis en tot rust kan komen in de natuur zoals zij is en zoals zij gerepresenteerd wordt.

Charlotte Mouwens presenteert Natural Phenomena, een met inkt geschilderd stuk landschap, in een installatievorm opgaand in de natuurlijke omgeving.

Rodrik Biersteker plaatst een rood-blauw LED BORD met daarop flikkerend 'OPEN' in tachtigvoud op het eiland. Deze iconische beeldtaal van stedelijke verloedering transformeert zo tot een nieuw monumentaal beeld, zeemijlen verwijderd van de geürbaniseerde jungle.

Kinderkunst

Voor kinderen is er in september ook weer van alles te beleven, te ontdekken, te experimenteren en te maken op het festival. In het Vlielab onderzoeken we alle heersende kwaaltjes op het eiland, Anna vertelt ons over de magische beestjes die alleen gezien kunnen worden door kinderen en we krijgen gegarandeerd vieze vingers met een zelfgemaakte drukpers, gevonden voorwerpen en natuurlijke materialen, waar we een grafisch atelier van maken in de duinen. Bij de Borduur Scouting kunnen we samen een mooi nieuw tafelkleed vol herinneringen borduren.

Designer in residence-duo

De uitingen zijn ontworpen door het verse designer in residence-duo Johnny Brankaert en Jimme Bakker, waarover binnenkort meer. Voor de compositie van de verschillende elementen gaat het duo uit van een transitie: een eiland en een festival in beweging aan de hand van ouderwetse seinvlaggen. Een wapperende vlag in het ritme van de wind.

Nieuwe muziek-, kunst- en kinderkunstnamen
Ontwerp affiche: Jimme Bakker & Johnny Brankaert

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.