Het muziekprogramma van ITGWO23 is helemaal rond

Gepubliceerd op 6 juli 2023

Het voelt een beetje als iemand die zijn huiswerk ruim voor de deadline al af heeft. De maand juli is net onderweg en het muzikale affiche voor Into The Great Wide Open 2023 al rond. Even overwogen we de laatste namen te bewaren voor augustus. Maar voorpret is halve pret, toch? Daarom nu al: alle muzieknamen op je bordje.

Ook dit jaar begint het festival reeds op donderdag. Naast de al aangekondigde Warhaus en l’Eclair zal die avond Sophie Straat het Sportveld warmspelen, en in De Bolder gaan MICH en Ploegendienst Takeshi’s Cashew voor. In het Bolder-restaurant toppen we af met een DJ-set van MICH, Sophie Straat & Ploegendienst. Chaos is dus verzekerd en vroeg afreizen naar Vlieland wordt aangeraden.

Vuurboetsduin is een plek die garant staat voor bijzondere optredens. Daar gaatJasmine Myra spelen, en worden vandaag Lisa O’neill, Sangre de Muerdago uit Galicië en strijkorkest met punkattitude Pynarello aan toegevoegd. Pak dus zeker eens de fiets door de Dorpsstraat die kant op.

Er is nog meer. Georgia klopt al een paar jaar aan de poorten van een internationale doorbraak, Terzij de Horde brengt voor het eerst metal naar Vlieland, Nabihah Iqbal is een wereldster in wording en Picture Parlour heeft net één single uit maar sierde direct de cover van muziektijdschrift NME.

Veel talent uit eigen land is er ook. Elephant stoot direct door naar het Sportveld, Bumble B. Boy draagt een bijenpak op het podium, en blij zijn we met de komst van talentvolle acts als Igor, CHARLOT en néomi.

Neem je oordoppen mee (sowieso slim om te doen) op de vroege zaterdagavond, want dan zetten drie jonge herrieschoppende bands, allen vaandeldragers van de nieuwe punkwave, De Bolder van top tot teen in de fik. Leg De Bolder in de as, met Apeshit, L.A. Sagne en No Brains.

Het muziekprogramma van ITGWO23 is helemaal rond
Alle nieuwe toevoegingen aan het muziekprogramma

Er worden tussen de bedrijven door – en daarna – ook weer plaatjes gedraaid. Natuurlijk door huis-djSt. Paul, maar ook met graag geziene gasten Waxfiend, Menno de Meester & DJ Prima, Vera Siemons & Liza van den Brink en Michiel Peeters. Dansen gegarandeerd. Een gat in de grond stampen tot laat kan bij een speciale B2B-set van Vaderlandse smaakmakers Ineffekt en Tsepo.

Te veel nieuws om allemaal op te noemen, dus bekijk alle muzieknamen hier – of in de gloednieuwe festival-app.

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.