Leve de festivals!

Festivals sturen manifest

Gepubliceerd op 26 februari 2015

Gisteren is een festivalmanifest bezorgd aan Minister Bussemaker, Raad voor Cultuur en Fonds Podiumkunsten. Een groot aantal organisaties, waaronder Into the Great Wide Open, pleit hiermee voor een beter beleid ten aanzien van festivals in het komende Cultuurplan 2017-2020.

Uit het manifest:
"Erken, benoem én honoreer de diversiteit, de innovatieve kracht en de kwaliteit van festivals. Beloon festivals die meerdere functies in één organisatie verbinden, een essentiële rol spelen in de culturele infrastructuur en aldus bijdragen aan de ontwikkeling van hun discipline en van het publieksbereik."

Miljoenen Nederlanders bezoeken festivals en dat aantal groeit nog steeds. Festivals bundelen artistieke én maatschappelijke functies en zijn ambassadeur voor de kunsten. In het landelijk beleid wordt dit nu echter onvoldoende gehonoreerd. Daarom doen de festivals nu gezamenlijk een oproep aan de politiek. Een financiële injectie wordt gevraagd, waarbij incidentele budgetten worden vervangen door duurzame verankering van festivals in het (rijks)beleid. 

Bekijk hier het volledige manifest.

Leve de festivals!
Jonathan Vos

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.