Kolderprogramma 2024

Het Magische Materialen Magazijn

Nieuws Gepubliceerd op 22 mei 2024

Dit jaar nemen we kinderen mee in de deels nog onontdekte mogelijkheden van biobased materialen en hoe deze nieuwe (en oude, het is maar hoe je ernaar kijkt) materialen kunnen worden ingezet voor creatieve en innovatieve toepassingen. Materialen die vanzelf lijken te ontstaan als onderdeel van de natuurlijke cyclus van leven en dood van plant of dier, maar ook materialen waarvan je je ook kunt afvragen of je ze wel kan en mág inzetten voor andere doelen dan waarvoor ze er zijn en zijn ontstaan.

Komende september komen kinderen die houden van onderzoeken, dingen uitvinden, proefjes doen en experimenteren dus helemaal aan hun trekken. En dat is niet alleen heel leuk en spannend, maar ook heel handig en nodig, want we kunnen best wat snuggere, creatieve oplossingen gebruiken en kinderen zijn daar over het algemeen heel goed in, weten we.

Samen met Lab Vlieland hebben we een aantal innovatieve projecten geselecteerd waar kinderen hun creativiteit helemaal de vrije loop kunnen laten.

kolder2024

Dompel je onder in de verf, of beter gezegd, in de natuur bij Het Natuurlijke Kleurenlab! Liever de natuur met wat meer actie meemaken? Join de Tactische Bosspelen Club en claim die bosgrond. Waar ook actie in de tent is, is in de buitenkeuken waar duidelijk wordt dat afval helemaal geen afval (meer) is. Kom en kook een heerlijk diner in Mexicaanse stijl bij elkaar.

Dan een bijzonder plekje om te bezoeken: de opnamestudio van de WC Potcast. En over nieuws gesproken… Wat zou Into the Great Wide Open zijn zonder de Kolderkrant? Een tent zonder houten haring? Echt stevig staat ‘t niet. Daarom heeft hét nieuwsmedium van Into the Great Wide Open ook jou weer nodig om het van verse inkt, foto’s en artikelen te voorzien. Wat ook verse inkt nodig heeft, is wellicht wel jouw eigen (oude) kledingstuk. Steek deze in een nieuw jasje en ontdek wat je allemaal kan doen met upcyclen!

Of ontdek de wonderlijke wereld van zeewier met ál je zintuigen en laat je creativiteit de loop. En mocht je na dit alles weer tot jezelf willen komen, kom dan langs in het Waardeloze Kuuroord of kom kijken en spelen in de Taartrovers Cinemini.Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.