Kolderprogramma 2023

Circulair KinderkunstLab

Nieuws Gepubliceerd op 29 april 2023

Een Lab... als in een laboratorium? Met veiligheidsbrillen, microscopen, Petrischaaltjes en Erlenmeyers en zo? Ja, een laboratorium! Maar dan in het bos, en zonder de witte jassen.

Kolderprogramma 2023
Foto door David van Dartel

Net zoals onze innovatieve vrienden van Lab Vlieland (ook een Lab dus). Zij zijn een creatieve proeftuin waar nieuwe dingen worden bedacht en uitgeprobeerd om het festival Into The Great Wide Open, Vlieland en de rest van het land wat schoner, zuiniger en duurzamer te maken.

Slimme uitvinden zeg maar, waar we allemaal wat aan hebben.

En in het Kinderkunstlab van ITGWO gaan we Lab Vlieland daarbij een beetje helpen.

Komende september komen kinderen die houden van onderzoeken, dingen uitvinden, proefjes doen en experimenteren dus helemaal aan hun trekken. En dat is niet alleen heel leuk en spannend, maar ook heel handig en nodig, want we kunnen best wat snuggere, creatieve oplossingen gebruiken en kinderen zijn daar over het algemeen heel goed in, weten we.

Samen met Lab Vlieland hebben we een aantal innovatieve projecten geselecteerd waar kinderen hun creativiteit helemaal de vrije loop kunnen laten.

Kolderprogramma 2023

Waarom zijn borden en kopjes altijd gemaakt van dezelfde, saaie materialen? Kunnen we daar niet iets leukers en originelers voor verzinnen? Kan je een soepkommetje maken van papier? En sowieso, hoe ziet ons eten er in de toekomst eigenlijk uit?

Hoe kan je van water direct uit de grond, zelf lekkere frisse limonade maken? En als je geen glas hebt om uit te drinken, kan je dan ook een beker van maken van zeewier?

Karton is fijn om dozen van te maken voor pakketjes die worden afgeleverd aan de deur door de bezorgers, maar je kan er zo veel meer mee bouwen en maken.

Van restjes in de keuken maak je de heerlijkste hapjes, dus we gaan eens kijken wat er bij de festivalrestaurants overblijft en wat we daarvan voor lekkers kunnen maken.

En verder gaan we samen met Triomf een Grote Super Sorteermachine bouwen voor Lab Vlieland om mee te helpen met het verweken van het herbruikbare festivalservies.

In De Waardeloze Verweerwinkel wordt misschien wel wat gemanipuleerd met tijd en authenticiteit en de Tactische Bosspelen Club zorgt zoals altijd ook weer voor het vrijmaken van de nodige Wildemensch-energie in het bos.

De Kolderkrant is en natuurlijk ook weer, wie moet er anders het laatste nieuws, de sappigste roddels, de beste diepte-interviews met artiesten én het Vlielandse weerbericht de wereld in slingeren?

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.