Kinderkunstlaboratorium 2023

Call voor creatieve circulaire kinderprojecten

Nieuws Gepubliceerd op 10 november 2022

Kinderkunst op Into The Great Wide Open

Beleven, verwonderen, ontdekken, verbeelden, onderzoeken, experimenteren, maken en spelen in de zilte buitenlucht en natuur van Vlieland, dat is het uitgangspunt in het Kinderkunstprogramma van Into The Great Wide Open. In de projecten kunnen kinderen niet alleen iets doen, maar worden ze ook meegenomen in een verhaal, een complot of een andere manier van kijken.

Het kinderkunstprogramma is al sinds het eerste jaar een vast en substantieel onderdeel van het festivalprogramma en biedt activiteiten en workshops voor kinderen van 0 t/m 14 jaar. In de samenstelling van het programma wordt samengewerkt met creatieven, (beeldend) kunstenaars en kunstdocenten die zich specialiseren of (verder) willen ontwikkelen in het uitvoeren van vernieuwende kinderkunstprojecten op locatie.

kinderkunst
kinderkunst

Kinderkunstlaboratorium

Voor Into The Great Wide Open 2023 zijn we op zoek naar projecten die aansluiten bij de onderwerpen en projecten van Lab Vlieland. Lab Vlieland is een creatieve proeftuin waar duurzame ideeën grond vinden en oplossingen en toepassingen worden bedacht voor het versnellen van de circulaire en klimaatpositieve transitie van Into The Great Wide Open (bekijk hier het programma), Vlieland en de rest van de wereld.

Kinderkunstlaboratorium 2023

In samenwerking met Lab Vlieland tuigen we in 2023 het Kinderkunstlaboratorium op. Kids gaan aan de slag met de thema’s en projecten van deze transitie, maar dan met de open blik van kinderen.

Innovatieve uitvindingen verzinnen (een afwasrobot waarbij je geen water meer nodig hebt?), onderzoeken hoe je CO2 kan omzetten in bijvoorbeeld diamanten en proeven doen met de schimmel op je boterham (die je daarna nog gewoon op kan eten). In sommige gevallen worden de Kinderkunstlaboratorium-projecten letterlijk onderdeel van het duurzaamheidsprogramma van het festival en gaan ze een interactie aan met het festivalpubliek.

Een idee of projectvoorstel indienen voor Into The Great Wide Open 2023?

Dat kan tot 8 januari 2023 via onderstaand formulier. Hierin beschrijf je kort (max. 500 woorden) je idee of project en stel je jezelf voor als maker. Indien beschikbaar ontvangen we ook graag relevant beeldmateriaal. Alle voorstellen worden bekeken en in overweging genomen voor de komende festivaleditie.

kolder
Beeld door Sabine Rovers

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.