Into The Great Wide Open cureert op Oerol: No Future!?!

Gepubliceerd op 10 juni 2015

Dit jaar heeft Oerol verschillende gastcuratoren uitgenodigd om het muzieklaboratorium De Betonning voor een dag vorm te geven. Into The Great Wide Open is gastcurator op zaterdag 20 juni en laat zien dat de jeugd van tegenwoordig nog steeds de toekomst heeft. Ook al ziet dat er niet altijd zo uit wanneer er wifi in de buurt is.

Meer en meer is Oerol de afgelopen jaren ook voor muzikanten een plek geworden van experiment, onderzoeken en uitproberen. De Betonning is dit jaar het muzieklaboratorium van Oerol: de muzikale smeltkroes waar samen met muzikanten, kunstenaars en publiek het experiment wordt gezocht en gevierd.

Toekomstige festivalorganisatoren en andere bezoekers zijn welkom op De Betonning, zaterdag 20 juni vanaf 13.00 uur.

Voor alle programmaonderdelen heb je een entreebewijs nodig in de vorm van een entreebandje, dus ook voor No Future!?! Klik hier om er een aan te schaffen. Meer informatie op de website van Oerol.

Programma

Hotmamahot: 13.00 - 19.00 uur

Creatief collectief Hotmamahot is specialist op het gebied van artistieke kinder- en publieksparticipatie-projecten. Bezoekers worden uitgedaagd om op een laagdrempelige manier mooie en creatieve dingen te maken. Niets moet en alles mag.

Op Oerol gaat Hotmamahot samen met de kinderen van Terschelling en de festivaljeugd werken aan de aankleding en het artwork voor het optreden van Orgel Vreten, om het einde van de laatste dag samen op de Betonning spetterend af te sluiten.

Talkshow: 13.30 - 14.00 uur

Curatoren Ferry Roseboom (muziekprogrammering) en Eva Laurillard (kinderprogrammering) worden geïnterviewd over de programmakeuzes van No Future!?! en over Into The Great Wide Open.

Tim Knol en Bente Fokkens: 14.00 - 14:45 uur

Bente Marijn Fokkens zingt al haar hele leven en speelde voor het eerst met Tim Knol tijdens de eerste editie van Teenage Kicks Junior op Into The Great Wide Open 2013. In de tussentijd hebben zij verschillende keren samen opgetreden.

Wannaplay: ​16.00 - 17.00 uur

Wannaplay is een muzikale installatie van zestien schommels in een halve cirkel. Elke schommel brengt in beweging een geluid voort, de zestien schommels zijn iedere een apart muziekspoor en samen vormen een muziekstuk. Conservatoriumstudenten werken onder leiding van componist Willem Jeths op de Betonning samen met de aanwezige muzikanten aan nieuwe composities.

Orgel Vreten: 18.00 - 19.00 uur

Orgel Vreten komt naar de Betonning met muziek van hun nieuwe album Komrad, een geheel instrumentele plaat met keiharde orgelrock en subtiele intermezzo’s, die voor een deel teruggrijpen naar de jaren ‘60 en ‘70 bands als Focus, Ekseption en Booker T & The MG’s, maar toch hedendaags klinken.

Barry der Wolfshund: ​15.00 - 16.00, 17.00 - 18.00, 19.00 - 21.00 uur

Met Barry der Wolfshund achter de draaitafels lijkt het haast alsof we nog steeds in de jaren '50 en '60 leven. Hij weet wat toen de beste muziek was en waar nog steeds goed op gedanst kan worden. Verwacht de beste rhythm & blues, sixties, beat, soul, garage en rock ‘n’ roll van andere tijden.

Into The Great Wide Open cureert op Oerol: No Future!?!
Saris & Den Engelsman

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.