In Waddenkolder komen tien jaren ITGWO kleurrijk samen

Liselot van der Speld maakte een prentenboek voor jong en oud.

Gepubliceerd op 29 november 2018

Al tien jaar strijkt Into the Great Wide Open neer op Vlieland. Een verjaardag die een viering van het festival én het eiland verdiende, en dus maakte Liselot van der Speld (voormalig producent kinderkunst) iets moois. Terwijl ze zwanger was begon ze met tekenen, waarna ze afgelopen zomer naar eigen zeggen twee keer beviel: van een gezonde dochter en van een prachtig prentenboek.

img-7418.jpg?65b674289e

img-7495.jpg?6dc93f5d84

Weilanden en windmolens, kibbeling in Harlingen, de overtocht op de Waddenzee, aankomst in de Dorpsstraat, het bos, de duinen en het strand: voor iedereen die ooit voet zette op Vlieland moet Waddenkolder een feest van herkenning zijn. De ITGWO-bezoeker is al helemaal zoet. "Alle festivallocaties zijn tot in detail te bewonderen", zo omschrijft Liselot. "Maar ook daarbuiten is van alles te zien: de eindeloze kunstroute en de filmvertoningen in het bos, nachtelijke kampvuren en duinpannen in het maanlicht." De sterrenhemel lijkt ons de kers op de taart.

img-7509.jpg?343d1845f9img-7482.jpg?788db8c8e6

Waddenkolder is bijzonder, want net zoals Into the Great Wide Open een feest is voor jong en oud, is het boek van Liselot dat ook. "Het is een heel avontuur, want het is een echt doe-boek waar op elke tekening een zeemeermin, zeehond, bolderkar, vlieger en Stout Konijn te ontdekken zijn. Kinderen hebben dus helemaal geen voorlezende volwassene nodig." En mochten die tóch meekijken, dan zit er voor hen ook genoeg herkenbaars in verstopt. De Olifanten van Almere van Tom Claassen langs de A6 bijvoorbeeld, of de nog drogende was op de ochtend van vertrek. Dit alles is in elf grote kleurtekeningen verpakt, met eindeloos veel mens-figuurtjes in een prachtig eilanddecor.

De burgemeester van Vlieland nam afgelopen zomer het eerste exemplaar in ontvangst. Ook afreizen naar een warme, zilte waddenzomer? Het boek is hier te koop

img-7470.jpg?ed99a1857a

img-7501.jpg?a003eb7488

In Waddenkolder komen tien jaren ITGWO kleurrijk samen

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.