Ik zoek niet, ik vind

Contactadvertenties anno corona

Gepubliceerd op 18 september 2020

Wie een jaar geleden had voorspeld dat het RIVM adviezen zou verstrekken over knuffelmaatjes en seksbuddies, was vast voor gek verklaard. Maar wat blijkt: ook – juist! – menselijk contact is onderhevig aan allerhande omstandigheden. Voor wie een levenspartner, vriend of andersoortig gezelschap zoekt, blijft de ouderwetse contactadvertentie dan ook een goed redmiddel. Vaste bezoekers van Into The Great Wide Open stuurden deze zomer een brief over zichzelf in, waarin ze zich voorstellen en vertellen naar wie ze op zoek zijn. En misschien ben jij dat wel, waarde lezer, want hun zoektocht is nog niet ten einde. Mocht dat het geval zijn, schrijf dan een brief over jezelf aan info@intothegreatwideopen.nl onder vermelding van ‘Brief onder nummer’. De adressen van de schrijvers hieronder zijn bij de redactie bekend.

Brief 1
Vooruitkijken samen met een feminien vrouw. Durf jij te reageren?

Omg. Frl. Op zoek naar een maatje ongeveer dito leeftijd (60-65).
Ik vul mijn dagen met lezen, reizen, koken, biertje op terras, popfestivals, tentje, humor. Kortom, gezelligheid, maar ook momenten van vrijheid. Ook wederzijdse zorgzaamheid, betrouwbaarheid, lepeltje lepeltje, eerlijk en respectvol in de omgang.

De zgn. klik met elkaar. Spreekt jou dit aan, reageer dan!

Oscar Wilde gaf zijn onderstaande visie op het leven:

Leef! Leef het prachtige leven dat in u is!
Laat niets aan u verloren gaan.
Wees altijd op zoek naar nieuwe ervaringen.
Wees bang voor niets.

Inspirerende woorden voor mijzelf. Na mijn werkzame leven hoop ik in het nieuwe decennium (2021) de AOW- en pensioengerechtigde leeftijd te bereiken. Hoop, want ik heb geen garantiecertificaat waarop dat staat. Ik heb de intentie om mijn vrijwilligerswerk bij Humanitas Thuisadministratie te blijven doen. Daarnaast zou ik graag langere vakantiereizen in Azië gaan maken. Met (gepensioneerde) vrienden genieten van eten en drinken. Mijn latente schrijverservaringen opfrissen en diverterende columns, categorie cabaret, en poëzie op papier zetten en in bredere kring delen dan alleen met familie en vrienden.

Gezondheid is de crux in bovenstaande. Om in de stijl van Oscar Wilde af te sluiten:
Alles valt te overleven, behalve de dood.

Brief 2
Gezocht: een man om geschiedenis mee te schrijven.

Sinds januari van dit jaar heb ik (aantrekkelijke, slanke en slimme vrouw; nuchter en warm; jurk en stoere laarzen; de vijftig ruim gepasseerd; muziekliefhebber en vaste bezoeker van ITGWO; fietser; niet doorsnee, wel normaal. Ben je er nog?) mij gestort op het online daten. Ik fantaseer inmiddels over een verhalenbundel, waarin ik vrijmoedig verslag doe van mijn avonturen: de valse beloftes van de musicus. Nachtelijk gegrom in een Vinex-wijk. In een ruimteschip naar Wim in Utrecht. Wat Katja kan, kan ik ook. Ik ben Diederik uit Brussel, 42 jaar, en ik vind u een prachtige vrouw. Foto’s met iets meer vlees misschien?

Ach, het daten in coronatijd zorgt voor aangename reuring – in mijn hoofd én in real life -, maar mijn droomprins heb ik nog niet aan de haak geslagen.

En daarom, leuke jongensachtige vijftiger of zestiger, ben ik hier. Mijn gedroomde liefde? Dat is een man die slank, slim en aantrekkelijk is. Een man die veel wil delen, maar niet de behoefte heeft altijd alles samen te doen. Die belangstellend is en open en warm. Een man om knetterverliefd op te worden. Een man om geschiedenis mee te schrijven. Het hoeft niet per se groots te zijn, wel graag meeslepend: samen intens genieten van een concert van Nick Cave of Radiohead of Spinvis, films zien waar we totaal van ondersteboven zijn, waanzinnig mooie fietstochten maken (geen e-bike ;-)), elkaar tot diep in de nacht mooie muziekjes laten horen, samen huilen van het lachen, fijne en verrassende gesprekken vormen, dansen op ‘Temptation’ van New Order, heel hard ‘We Can Be Heroes’ of (iets eigentijdser) ‘Proxima B’ van Benjamin Gibbard meebrullen tijdens het koken. En nog zo veel meer.

Ben jij die man?

Brief 3
Geachte lezer, mooi mens,

Gedachteloos scrolde mijn rechterduim door social media, tot mijn aandacht werd getrokken door een old school contactadvertentie. Er verscheen een glimlach op mijn gezicht en van binnen schaterlachte ik om de 5 nette heren die op zoek waren naar 5 dames om met hen genoeglijk de kermis te passeren. Gecharmeerd over het fenomeen ouderwetse contactadvertentie, reageer ik hierop en laat mij graag verrassen.

Ik ga dit avontuur aan omdat ik uit kijk naar nieuwe ontmoetingen met mensen die zich herkennen in termen als Bon Vivant en kleurrijk. Ontmoeten als spiegel voor onszelf, verbinden door echt contact. Te zien en te horen hoe jij de dingen ziet, elkaar op nieuwe ideeën brengen en leren van elkaar. Vanuit liefde en echte aandacht voor elkaar als mens, vriend(in) of wie weet als levenspartner.

Ik: vrouw, 45 jaar. Met het hoofd in de wolken en de poten in de klei. Genieten en ontdekken. Verwondering en dromen.

Sfeer: strandleven, sunset, natuur, kunst en kampvuur, goede wijn, buiten. Met de seizoenen mee en mijmeren. Slapen onder de sterren. Into The Great Wide Open.

Samen: prachtige verhalen, indrukwekkende gebeurtenissen, enthousiasme delen. Het verhaal achter jou: niet wat je doet maar wie je bent. Een laatst gelezen mooi boek of schitterende film. Samen ondernemen, bootje varen, lanterfanteren, de diepte in en vooral ook lachen, gieren en brullen. Dansen in het zand.

Op eigen benen staan, vrijheid in verbinding.

Wie gaat er mee vertragen in de parallel aan het hectisch bestaan?

Gelijkgestemde jongens en meisjes (vriend(in)schap), en (niet zo) nette heren: vol verwachting klopt mijn hart…

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Brief 4
Vr, 33jr uit A’dam, zkt Vro Frans en/of Hndge Harry. Liefst een krullenbol zodat we lekker onze eigen gang kunnen gaan en zeggen ‘laat ze maar lullen, wij hebben krullen’. Ben niet zo’n goeie mannenjager, wel andere kwaliteiten: zonnige blik en gulle lach, ult combi van lief en gemeen (volgens beste vrinden), extr goed in dingen bedenken, iets minder in uitvoeren. Vandaar de HH: lijkt me leuk om samen dingen te maken. Houd van rdsls, bkkstvn, rbrbrtrtjs, knstg actvttn, schrrln i/d tn, bwmrktn, bttrblln, wrdgrptgrmmn. Nieuwsgierig: schrijf me een brief, ben nl ook dol op post!

Brief 5
“Ik zoek niet, ik vind.” (citaat van Picasso)
Welke man, 60er, sl. en sl. laat zich door mij vinden en vindt mij interessant genoeg om het zoeken te laten rusten? Vrouw, 64, kl. en sl., o.v.h.l., beeldend kunstenaar van beroep en zal nooit geheel met pensioen gaan, verlangt eenvoudige en intieme momenten te delen met integere man. Ik reis per f. en ov. Voel me nooit eenzaam in natuur en tussen de vogels. Zou graag de stilte willen delen zonder sprakeloos te worden. Het leven heeft zo zijn geschiedenis gemaakt. Volwassen kinderen, op hun pootjes terecht gekomen. Vreugde en verdriet gekend in relaties. Hoop iemand te vinden met wie het soepel verkeren is, die kan genieten van alle weersomstandigheden. Het bijzondere zien en ervaren in het nabije en simpele. Woon in een prettige stad, hoewel ik hier niet ben geboren. Wellicht vinden we elkaar via deze creatieve weg.
 

Ik zoek niet, ik vind

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.