Eén Minuut: Theepaviljoen

Door: Jonathan Sipkema en Vanya Deckers

Gepubliceerd op 3 september 2016

Jonathan Sipkema en Vanya Deckers interviewen theegoeroe Paul Blakemore en Lab Vlieland projectleider Tijl Couzij over de duurzame (en lekkere) thee van het Theepaviljoen. 

Op Into The Great Wide Open 2015 werd al het groente- en fruitafval verzameld, waardoor er uiteindelijk zo’n 400 kilo werd gecomposteerd tot donkerbruine kruimels, oftewel compost. Compost is een humusproduct en 100% natuurlijk, perfect voor de kruiden die theegoeroe Paul Blakemore en studenten van de Academie voor Popcultuur erin hebben geplant. Onder andere citroenmelisse, kamille, rozemarijn, tijm en zoethoutgras hebben kunnen groeien in de voedzame compost. En ze hebben nog wat extra wilds toegevoegd, namelijk vlierbloesem, dennennaalden en rozenbottels, geplukt in het Vlielandse bos. In het Vlielands Theepaviljoen, in de buurt van Bij De IJsbaan, stelt Paul Blakemore kruidenthee, ijsthee en cocktails samen. 

Eén Minuut: Theepaviljoen

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.