Deze muzikanten gaan op kamp met Sarah Neutkens

Gezelschap werkt dit najaar op Vlieland aan nieuwe muziek

Gepubliceerd op 20 november 2020

In navolging van Willem Smit en S10 werkt componist en pianist Sarah Neutkens dit najaar aan nieuwe muziek op Vlieland. Op uitnodiging van Into The Great Wide Open slaat ze daar de handen ineen met muzikanten uit verschillende stromingen, om haar muzikale horizon nóg verder te verbreden. Graag stellen we je voor aan de muzikanten die naar het eiland komen om met Sarah aan de slag te gaan.

Berend Dubbe
Berend Dubbe is componist, producer, voice-over en dj met voorliefde voor exotica en jazz. Hij begon zijn carrière als drummer van Bettie Serveert en maakte vijf platen onder de naam Bauer. Hij werkte met het Metropole Orkest en won in 2000 een Zilveren Harp, de prijs die tussen 1969 en 2012 werd uitgereikt aan een aanstormend talent uit de Nederlandse muziekwereld. Anno nu werkt Dubbe met zijn bedrijf Shiverville mee aan films en audiovisuele producties. Zijn muziek was onder meer te horen in FOAM, het Stedelijk Museum en het Louvre. Dubbe's stijl schiet alle kanten op: hij is progressief, dynamisch, modern, experimenteel en filmisch, en werkt graag met orkesten en vintage synthesizers. Wekelijks is hij te horen als host van zijn Mixcloud-show It's Sooo Different.



Kika Sprangers
Kika Sprangers is een 26-jarige saxofonist, componist en bandleider. Een veelbelovende nieuwkomer in de Nederlandse jazzscene. In 2016 rondde Sprangers haar conservatoriumstudie in Utrecht af met een eindexamenconcert dat werd beoordeeld met een '9 met onderscheiding'. Tijdens haar studie werd ze geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. In 2017 bracht ze haar eerste EP Leaves of Lily uit. In de daaropvolgende jaren toerde ze de wereld over. Vorig jaar verscheen haar debuutalbum Human Traits. Sprangers werkte de afgelopen jaren samen met onder meer pianist Wolfert Brederode, strijkersensemble Punarello en Utrecht Jazz Archipel.  



Hampus Lindwall
Hampus Lindwall is een Zweedse organist die met name muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw uitvoert. Hij werkt momenteel vanuit Parijs, waar hij vaste organist is van de Saint-Esprit. Lindwall woont al sinds 2002 in de Franse hoofdstad: hij studeerde er aan het conservatorium en was er leerling van organist Rolande Falcinelli. Lindwall begon zijn carrière overigens als gitarist in verscheidene rock-, metal- en jazzbands.



Nederlands Kamerkoor
Het Nederlands Kamerkoor behoort al ruim 80 jaar tot de wereldtop. Het staat bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die ontroeren én prikkelen. Het Nederlands Kamerkoor is gevestigd in Utrecht en wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland.



Lees hier een uitgebreid interview met Sarah Neutkens.

Deze muzikanten gaan op kamp met Sarah Neutkens

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.