De zomer van: Clean Pete

“Ik vind dat ik zou moeten willen reizen.”

Gepubliceerd op 8 augustus 2016

Loes Wijnhoven van de band Clean Pete hoeft niet per se op vakantie naar verre exotische oorden: “Ik probeer een leven te leiden waarvan ik niet weg wil.”

Twee maanden geleden gingen ze nog samen op vakantie naar het Griekse Samos, de tweelingzussen Loes en Renée die samen het folkduo vormen, maar Loes geeft toe dat ze eigenlijk helemaal niet van op vakantie gaan houden. Het was dan ook jaren geleden dat ze een reisje hadden geboekt. Gelukkig konden ze toch genieten van het moment door het maken van lange wandelingen en door zich helemaal uit te leven in de restaurants. “De economie is daar zo slecht, dus we probeerden daarom zoveel mogelijk geld uit te geven in de hoop dat het de Grieken helpt.”

De ongrijpbare drang om weg te gaan

Loes houdt niet zoveel van reizen, maar door Nederland toeren vindt ze wèl tof. De zee, de Waddeneilanden of het wandelgebied Maasduinen zijn momenten van geluk. Loes probeert een leven te leiden waarvan ze niet weg wil en verbaast zich om die noeste drang van vele anderen om op reis te gaan. Toch laat ze weten: “Je krijgt er veel kennis van de wereld door en ik vind dat ik zou moeten willen reizen, maar ik ben simpelweg gelukkiger als ik gewoon thuis ben.”

Route du soleil versus de maas

Naast Griekenland waagde de tweeling zich laatst nog op de route du soleil richting het mooie La France om daar op te treden. Onderweg werd er in de auto (in chronologische volgorde van uitgaves) naar het hele oeuvre van Belle and Sebastian geluisterd inclusief alle speciale albums. Ondanks deze uitwijkingen naar dit soort zonnige vakantieoorden, wordt Loes niet aangestoken door het reisvirus. Ze heeft niet zozeer een droom om naar een bepaald land af te reizen. Het mooiste wat zij qua landschap heeft gezien is het wandelgebied langs de maas in de omgeving van haar geboorteplaats Sambeek. “Daar loop ik heel vaak en we hebben er veel mooie herinneringen gemaakt.”

De gouden vakantietip van Loes Wijnhoven

“Als mensen mij om tips vragen zeg ik altijd het volgende: natuurkampeerterrein De Vlagberg in Sint Anthonis.” De camping ligt op een steenworp afstand van Sambeek, legt ze uit. Loes beschrijft een droomachtige setting met heel veel ruimte, maar ook veel bos waarin je prachtige wandelingen kan maken. Een rondje googelen bevestigt haar verhaal en leert al snel: Waarom zou je naar Argentinië vliegen als er zo’n avontuurlijk kampeerterrein om de hoek ligt?

De zomer van: Clean Pete
Marc Nolte

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.