Bosbaden met Cassandra Jenkins: zoek niet naar het gevoel

Front ging in gesprek met de New Yorkse zangeres

Interview Gepubliceerd op 21 september 2022
Tekst: Ruben van Dijk | Beeld: Tom van Huisstede

Onderweg, voortdurend in beweging en voor slechts twaalf uur op Vlieland – we spraken met de New Yorkse singer-songwriter Cassandra Jenkins, die nog altijd het succes van haar doorbraakalbum An Overview On Phenomenal Nature beleeft, over hoe het tourleven haar bevalt.

Cassandra

Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar mensen zo veel moeite in hun escapisme steken als op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open, een festival waarbij zo’n zesduizend bezoekers, waaronder vele gezinnen met jonge kinderen, voor vier dagen migreren naar wat voor Nederlandse begrippen een bijzonder afgelegen plek is. De reis per elektrische (deel)auto, trein en boot wordt mede beloond door het wilde natuurschoon. Vlieland voelt ‘ongerept’ vergeleken met de steden die de meeste bezoekers thuis noemen. Het is het alleen allesbehalve.

Vanuit een geologische tijdschaal bezien zijn de bossen pas nét voor het festivalpubliek op Vlieland gearriveerd. De aan het Middellandse Zeegebied inheemse bomen – vooral Corsicaanse, zwarte en zeedennen – zijn in de loop van de jaren twintig geplant om de zandduinen bijeen te houden die anders door de Noordzee waren opgeslokt, waarmee niet alleen de lokale scheepvaart maar ook het vasteland bedreigd was. Naar Hollandse traditie werd de natuur gehanteerd om het heft in eigen handen te krijgen.

Cassandra
Cassandra

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.