Aperol Spritz en een seaweedburger met Cavolo Nero

Interview Gepubliceerd op 14 augustus 2023
Interview: Michael Oudman | Beeld: Cavolo Nero

Op ons vorig jaar geïntroduceerde podium De Kuil spelen veelbelovende, veelal Nederlandse artiesten. Maar ook op de andere podia vind je aanstromend talent, dat soms op Into The Great Wide Open hun eerste festivalshow speelt. Hoog tijd om ze te introduceren aan het grote publiek. Cavolo Nero is aan zet.


Nee, we hebben niet het ultieme festivalgerecht voor je bedacht. De titel van dit interview is slechts het antwoord van Chris Walthaus van de band Cavolo Nero op één van de grotere levensvragen. Op vrijdagmiddag speelt de Utrechtse band in De Kuil.

Cavolo Nero

Haal je meer inspiratie uit de natuur, of uit de stad?

“Ik schrijf meestal de muziek, en als ik dat doe heb ik nogal eens de associatie met de natuur. En met fruit. Spelen in een club is vet, maar eigenlijk is onze muziek perfecte strandmuziek.”

Je mag nog maar voor één iemand een liedje schrijven, wie zou dat dan zijn?

“Tame Impala! Eigenlijk is het niet te vergelijken met onze muziek, maar het is wel ook psychedelisch. Onze hele band vindt hem heel tof.”

Welke overleden artiest zou je wel eens willen ontmoeten?

“Miles Davis. Nee. James Brown! James Brown is echt de king of funk, die muziek is heel gaaf. Volgens mij is het ook nogal een interessante gast. Op het einde werd ‘ie heel vaag, met z’n drugsgebruik, maar in z’n primetime zou ik hem graag ontmoeten. En Fela Kuti. Ik zou wel naar Nigeria willen, hij had daar een soort stad gebouwd, waar hij met dertig vrouwen woonde.”

Als jullie band een kunstwerk zou zijn, welke?

“Iets Picasso-achtigs. Speels, abstract en kleurrijk.”

Jullie bezingen de seaweedburger en Long Island Iced Tea. Wat zouden jullie willen eten en drinken op Vlieland?

“Over het algemeen drinken we bier, maar in de zomer zijn cocktails ook wel lekker. Dus laten we daar voor gaan. Een Aperol Spritz, daar kan ik erg van genieten. Met toch echt een seaweedburger ernaast. We hebben trouwens ook T-shirts laten bedrukken met onze tekst ‘it’s the seaweed, delicious burgers’.”

Hoe ziet jullie ideale festivaloptreden eruit?

“We komen op tijd aan, en krijgen dus ook nog wat van het festival zelf mee. Misschien wel gewoon een dag eerder? Voor het optreden eten we samen, en raken we hyped. We hebben het beste slot. Niet per se op het grootste podium, maar wel het grootste feestje. Mensen moeten crazy gaan!

Naar welke andere band in De Kuil zijn jullie het meest benieuwd?

“Ik ben heel nieuwsgierig naar SMANDEM.. Een jonge band van jazzcats uit Amsterdam. Ik volg ze al een tijdje, maar heb ze nog niet live gezien. Wat ze hebben uitgebracht klinkt heel vet, fijne jazz fusion met een heel eigen geluid.”


Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.