Vijf tips van programmeur Maria Sanchez

In aanloop naar september vissen kenners en leken de krenten uit de programma-pap

Tips Gepubliceerd op 12 juli 2022
Interview: Sarah Famke Oortgijsen

Wie alle namen op het affiche kent weet al precies waar linksvoor te staan, maar voor de gemiddelde mens is het inlezen en -luisteren geblazen, die line-up. Hartstikke leuk, maar een beetje begeleiding om je door het ruime aanbod te gidsen kan nooit kwaad. Daarom tippen diverse festivalgangers – van kenners tot leken, van incrowd tot first-timers – in aanloop naar Into The Great Wide Open 2022 waar je wezen moet, die eerste vier dagen van september. Want naar welke optredens willen bands zelf kijken, nu ze toch op het eiland zijn en de boot morgen pas weer afvaart? In welk stuk ongerepte Vlielandse natuur zweet je volgens de boswachter het best je kater uit nadat het laat werd in De Bolder, op welke boekingen zijn onze programmeurs zelf het meest trots en waar eet je eigenlijk de beste kibbeling?

Vijf tips van programmeur Maria Sanchez

Programmeur Maria Sanchez bijt het spits af, een nieuwe aanwinst in het team. De geboren Colombiaanse luistert zelf het liefst naar R&B, hiphop, jazz en soul, maar verbreedt professioneel graag haar horizon. Naast Into The Great Wide Open werkt ze als assistent programmeur bij de Melkweg en ze is gitarist voor verschillende artiesten.

SIPHO.

"Hier ben ik heel excited voor! Een mix van contemporary R&B en soul, met een geweldige rauwe soulstem die je gelijk raakt. SIPHO. komt met band, en zijn live sessies op YouTube zien er te gek uit. Bekijk het nummer Almost Lost (live in Birmingham Symphony Hall) om helemaal in de sfeer te komen."

Cymande

"Dat deze legendes naar Into The Great Wide Open komen voelt echt als een hele eer. We hebben veel disco en hiphop aan deze heren te danken. Grote kans dat je hun muziek al een keer hebt geluisterd; als je niet het origineel ooit hebt gehoord, dan wel een sample in een van je andere lievelingstracks! Check vooral ook de documentaire Getting It Back: The Story of Cymande die wordt vertoond in ons filmprogramma."

Porij

"Meteen na het ontdekken van deze band werd het er eentje die op mijn repeat-lijst ging. Super catchy gitaarstukjes, dansbaar, volgens mij gaat dit een feestje zijn op Into The Great Wide Open."

Mychelle

"Als je houdt van prachtige akoestische R&B moet je hierbij zijn. Check Life Isn’t, in mijn ogen het mooiste liedje uit heel 2021."

Kokoroko

"Deze sensatie uit Londen móet je een keer live gezien hebben. Ze hebben Paradiso meerdere malen op z'n kop gezet, en ik begreep dat ze er op Vlieland ook al eerder een feestje van hebben gemaakt. Wat mij betreft het perfecte voorbeeld van de nieuwe generatie jazz uit de UK."

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.