Soundtrackcity

Een geluidswandeling van 25 minuten op Vlieland

Download hieronder de speciale Soundtrackcity app voor iOS en Android:


Ga met Soundtrackcity mee op ontdekkingsreis over Vlieland. Wat in eerste instantie begint als een eilandverkenning neemt een onverwachte wending. Componist Evelien van den Broek verleidt je met haar zangstem het water in, en laat je kennis maken met de diepblauwe wereld onder het schuimende oppervlak dat het eiland omringd.

Ze voert je naar een onmetelijke ruimte die weerklinkt met mysterieuze geluiden.
Tril mee met diepe drones, glitches en pulserende beats. Zing mee met zelden gehoorde klanken van zeehonden, walvissen en andere onderwaterwezens die hun hele lichaam gebruiken om subliem geluid te maken. Het lijkt er sterk op dat hier de dance en electronische muziek zijn uitgevonden lang voordat der mensheid daar weet van had. Net als je er over denkt voor altijd onder water te blijven wordt je ruw uitgespuugd. Je staat weer op het droge en kijkt vanuit de hoogste duin uit over de zee.

Onder de naam Soundtrackcity ontwikkelen Michiel Huijsman en Renate Zentschnig samen met verschillende componisten en kunstenaars geluidswandelingen met geluidsspeler en koptelefoon in de openbare ruimte. Iedere wandeling is een ontdekkingstocht naar een nieuwe wereld en heeft een andere vorm en thematiek.

Soundtrackcity heeft de afgelopen jaren de geluidswandeling als kunstvorm onderzocht en meer dan 20 wandelingen gemaakt in steden binnen en buiten Nederland. Op Vlieland maakt Soundtrackcity samen met componiste en zangeres Evelien van den Broek voor het eerst een wandeling buiten de stad. Een nieuwe geluidswandeling met de titel ‘Deep Down - The original masters of glitch'.

Alvast aan de slag met de geluidswandeling via je smartphone: Zorg dat je met een snel netwerk (WIFI) verbonden bent. Download daarna eerst de gratis Soundtrackcity-app in de Appstore (iPhone) of in de Playstore (Android). Staat de app op je telefoon, klik dan de wandeling DEEP DOWN aan en wacht tot deze helemaal is binnengehaald voordat je iets anders gaat doen met je telefoon.

Gelukt? Je bent klaar om naar Vlieland te vertrekken. Veel plezier.

Het kunstprogramma van 2016 is mede tot stand gekomen dankzij steun van het VSB Fonds.