Kunst

Het kunstprogramma op Into The Great Wide Open speelt naast muziek, film en kolder een prominente rol in het festivalprogramma. Geprogrammeerd wordt er vanuit een jaarthema waarmee we een brug willen slaan tussen artistieke praktijk en maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast biedt het kunstprogramma de bezoeker ruimte voor verdieping, ruimte voor afstand tot de verder drukke programmering, maar ook ruimte om de wereld en het leven – zo ver weg van het vasteland en de waan van de dag – even vanuit een andere kant te bekijken en geïnspireerd te raken.

2023: geestverruiming

Into The Great Wide Open werkt ieder jaar met een ander thema voor haar kunstprogrammering en sluit zich dit jaar aan bij het thema dat kunstmanifestatie Hi-Lo presenteert: het geestverruimende vermogen van het Waddengebied. Het effect is onmiskenbaar voor iedereen die er komt; er is letterlijk en figuurlijk ruimte. Dit gebied oefent dan ook van oudsher aantrekkingskracht uit op vrijzinnigen en dwarsdenkers. Geestverruiming, in de breedste zin van het woord, vormt het inhoudelijke vertrekpunt van het kunstprogramma van Into The Great Wide Open 2023. De kunstenaars zullen dit jaar met hun werk, meer nog dan voorheen, zorgen dat al je zintuigen geprikkeld worden.

De kunstwerken zullen wederom zowel overdag als in de avond te bezoeken zijn, dit jaar in het uitgestrekte bosgebied achter De Open Plek. Onder begeleiding van gidsen, of door zelf de routekaart te volgen vindt eenieder diens weg naar de kunstwerken die in opdracht van Into The Great Wide Open zijn gemaakt.

Dit waren de kunstprogramma's tijdens eerdere edities van Into The Great Wide Open: