Het Kamp van The Industry

Veertien jonge muzikanten maakten een plaat in een Vlielandse bunker

In 2019 verzocht Into The Great Wide Open Willem Smit (Canshaker Pi, Personal Trainer, Steve French) om een project op te zetten rondom het festival. Smit nodigde muzikanten uit bevriende bands uit. Samen voer het gezelschap per zeilboot naar Vlieland, waar het in een uitgegraven bunker onder de naam The Industry een album en bijbehorende film maakte.

Het Kamp van The Industry

Het album is een ode aan een Nederlandse indiescene die volledig in bloei staat. Aan het album namen leden van onder meer Canshaker Pi, The Homesick, Lewsberg, Pip Blom en Korfbal deel. The Industry bestaat uit: Abel Tuinstra, Arie van Vliet, Casper van der Lans, Cees Paris, Daan Duurland, Ian Cleaver, Jaap van der Velde, Kilian Kayser, Kick Kluiving, Lena Hessels, Marnix Visscher, Pip Blom, Tender Blom en Willem Smit.

De volledige plaat is hieronder te beluisteren. De liner notes zijn te vinden via theindustry.nl.

Groepslid Kilian Kayser legde de reis naar en het verblijf op Vlieland vast. Bij het album is een korte film van zijn hand verschenen, waarin een groep muzikanten te zien is die in de Vlielandse natuur spelenderwijs tot een plaat komt en die bovenal een bijzonder hechte vriendengroep blijkt.