Het Kamp van Public Relations

Collectief onderzocht hoe het is om in artistieke vrijheid en vrijblijvendheid samen te zijn

Eind 2021 trokken zes muzikanten en twee schrijvers vreemd van elkaar zonder plan naar Vlieland. Al wandelend, improviserend en in gesprek leerden ze elkaar kennen. Op het eiland verkende de groep hoe het is om in artistieke vrijheid en vrijblijvendheid samen te zijn. Een zoektocht met de naam Public Relations. Een onderzoek naar de mogelijkheden van het collectief, imago en de grenzen van communicatie. Met als resultaat een organische en hiërarchieloze samenwerking die voortduurt tot op de dag van vandaag.

Radio: een verouderde vorm van communicatie. Het eerste geluid van het collectief Public Relations bestaande uit Pelumi Adejumo, Ricky Cherim (Meetsysteem), Julie Divakova (Giant Julie), Marvin Lalihatu (Animistic Beliefs), Adura Sulaiman (Future Husband), Sanam Tahmasebi (Sanamika), Arie van Vliet (Lewsberg) en Yvonne Zeegers. Samen zochten zij op Vlieland afgelopen winter naar nieuwe vormen van communicatie onderling, via muziek, via tekst. Radio is de eerste glimp van hun chemie.

Het achttal zal nog meer resultaten van hun chemie delen met het publiek. Een album in de vorm van een muzikaal collage. Een toneelstuk over Public Relations. Een publicatie gebaseerd op de gesprekken die de groep op het eiland voerde.

Het Kamp van Public Relations
Het Kamp van Public Relations