Het is niet slechts rozengeur en maneschijn. In verband met ziekte moet Sophie Hunger haar show op Into The Great Wide Open helaas afzeggen. Dat biedt wel ruimte voor liefst twee vervangers. Korfbal, de soort-van-supergroep met leden van The Homesick en Price, presenteert zijn vandaag verschenen debuutalbum vol rafelige indierock Bij De IJsbaan. Daarna is het de beurt aan Meetsysteem, de 27-jarige multi-instrumentalist en producer die vanuit het niets Geen Signaal uitbracht, een van de bijzonderste Nederlandse platen van de afgelopen jaren, waarop Meetsysteem klinkt als Spinvis, in zijn eentje op een donkere Duitse snelweg. 

Korfbal speelt van 16.00 tot 16.45, Meetsysteem van 17.30 tot 18.15. Het nieuwe blokkenschema is hier te vinden.

In gedachten al op het eiland kan aan het vaste land nog wel eens het een en ander vergeten worden. Over minder dan een week heeft op Vlieland het startsein al geklonken. Tijd dus voor een handzaam overzicht dat zorgt voor een gemakkelijke reis van A naar B. Of naar V dus, vooral. 

Beeldende Kunst in the great wide open op Vlieland is een kwestie van één plus één is drie. De kunst sublimeert de plek en andersom. De wisselwerking tussen kunst en natuur sijpelt ook door in de campagne, waar het verbreken van hitterecords resulteert in roodgloeiende meters die het kleurenpalet de warme kant op sturen. Het eiland daagt de kunstenaar uit, helemaal als men geprikkeld wordt door een thema als possible futures. Zestien werken nemen deze zomer op Vlieland hun plek in. Dit is het kunstprogramma van Into The Great Wide Open 2019. 

Voor wat, hoort wat. En omdat Into The Great Wide Open al ruim tien jaar neerstrijkt op het mooiste eiland van de Waddenzee, was een cadeautje wel op zijn plaats. Een fles wijn of bos bloemen waren vast al eens eerder gegeven, een speeltuin leek daarentegen een origineler idee. Zo geschiedde. In samenwerking met Vlielandse schoolkinderen en kunstenaars ontstond het idee voor een nieuwe natuurspeeltuin. En zo werd temidden van bossen en duinen een fantasiewereld geschapen. Op de laatste dag voor de schoolvakantie, 11 juli, werd 't Hol van Stout Konijn officieel geopend door burgemeester Tineke Schokker.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een festival als Into The Great Wide Open. Als medewerkers, maar zeker ook als sfeermakers. Daarom zijn we weer hard op zoek naar mensen die hun steentje bij willen dragen aan het festival. Er zijn veel verschillende vrijwilligersposten waar je uit kunt kiezen, van bouw tot barren en van kunst tot catering. De deal? Een paar diensten werken in ruil voor toegang tot het festival, eten op de dagen dat je werkt en een plek op de immer gezellige vrijwilligerscamping.