Eten en drinken

Op weg naar een regeneratief voedselsysteem

Bij een circulair en klimaatpositief festival hoort een horeca-aanbod dat niet alleen de negatieve impact van het aanbod beperkt, maar dat juist ook regeneratief is. Niet alleen minder klimaatuitstoot, maar juist vergroten van biodiversiteit, gezonde bodem, duurzaam waterbeheer, lokale kringlopen sluiten. 

Into The Great Wide Open kiest haar eigen voedsel en drank aanbod waardoor het festival (deels) kan bepalen wat voor landbouw en productie systeem het wil ondersteunen en helpen bouwen voor de toekomst. Zo zet het festival zich ook hier in om door haar keuzes nu te helpen de wereld van morgen te creeren.

In 2023 en 2024 gebruikte ITGWO klimato waarmee de gemiddelde voetafdruk per festival maaltijd - gemiddeld 200gr - werd berekend. Deze kwam uit op 0,4 kg CO2e. Dat is grofweg in lijn met wat de WFF berekend als de hoeveelheid die we met de hele wereld zouden moeten gaan aanhouden als we binnen de 1,5 graad klimaatdoelen van Parijs willen blijven. En ondanks dat klimaatuitstoot bij voedsel zeker niet het enige dat telt is, laat dit wel zien dat heerlijk eten gewoon kan, ook binnen de klimaatgrenzen van onze aarde.

In 2025 zijn er weer een aantal heel bijzondere voedselsysteem vernieuwers die komen koken op ITGWO. Van regeneratieve boeren/chefs tot fermentatie kunstenaars tot voedselbos beheerders. Dit aanbod geeft wellicht een klein doorkijkje naar het voedselsysteem van de toekomst.

NIEUWSBRIEF

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

NIEUWSBRIEF

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

NIEUWSBRIEF

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN

INTO THE GREAT WIDE OPEN