Zand, wier, licht, bomen, de zee, de ruimte in het algemeen en de vrije ruimte in het bijzonder. Elementen die bepalend zijn voor de kunst straks op Into The Great Wide Open. Voor deze ene keer ligt er een heus manifest ten grondslag aan het kunstprogramma. Een stuk over de vrije ruimte, het thema van de meeste werken. Klik hier om de plattegrond met de kunstwerken te bekijken.

De kunstline-up is, net als het muziekprogramma, een mix van grote namen en jonge makers. Atelier NL, Next Space Rebels en Claudy Jongstra zijn van wereldfaam, daar waar de toptalenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten debuteren op een groot podium.

Ronnie Flex en The Ex, John Cale en Snail Mail, Pip Blom en Róisín Murphy en die dan op één affiche, zie daar de musica op Into The Great Wide Open 2018 in al z’n weidsheid.

En zo valt alles op een plek, in ‘de vrije ruimte’ op Vlieland. Over die ruimte later veel meer, als het kunstprogramma wordt geopenbaard; nu eerst de focus op de muziek.

Here Comes The Summer 2018 zit erop. Dat betekent waddenweemoed, maar vooral terugblikken op een weekend waarin de zomer hoogtij vierde. De drie dagen muziek, kunst en eten op Vlieland vlogen voorbij. Nagenieten in tekst en beeld kan hierhier en hier.

Een duurzame wereld vraagt om innovatie, maar een groot deel van die potentieel wereldverbeterende innovaties komt uiteindelijk niet op de markt. Door innovaties een kans te geven om te testen binnen de infrastructuur van een festival geeft Innofest innovatieve ondernemers en studenten de kans om te laten zien dat hun product of dienst werkt. Tijdens Here Comes The Summer 2018 vinden drie van deze tests plaats op het terrein: