Tijd is een raar ding.

Hij vliegt, staat soms stil maar stopt voor niemand.

Op de tiende editie van Into The Great Wide Open manifesteerde de tijd zich in al zijn gedaanten aan de zesduizend kaartkopers en 715 eilanders.

De tijd vloog voorbij, vanaf het feestmaal donderdag op het Kerkplein tot de slotmiddag op het volledig nieuwe Sportveld.

De tijd bevroor bij het gros van de 121 programmaonderdelen; beeldende kunst, muziek, kinderactiviteiten en talkshows die zich ontvouwden onder schier ideale weersomstandigheden. Benieuwd naar jullie mening.

Op naar Here Comes The Summer en Into The Great Wide Open 2019.

De blokken staan zo goed als vast, maar met een festival op een eiland kan er altijd van alles gebeuren. Op de TimeSquare-app houden we een actueel blokkenschema bij. Ook handig: bezoekers kunnen een eigen programma samenstellen en ontvangen pushberichten bij belangrijk nieuws. TimeSquare is gratis te downloaden via deze link.

Een verdrietig bericht van Damien Jurado: "Unfortunately and with great regret, Damien Jurado has to cancel the upcoming European tour dates due to physical health issues that wont allow intense travel or performing right now."

En meer droevig nieuws: “Tshegue is sad to cancel its participation at the Great Wide Open. Faty, lead singer of the project has lost her father last week and funerals are taking place on this Saturday. The band really hope to make it next year.”

Zo, hierbij een bericht met informatie van algemeen nut. Dingen, wijzigingen, huishoudelijk ook, maar heel weinig over het weer. Want niets zo veranderlijk als het weer.

Ook de blokken zijn wispelturig trouwens, die willen nog weleens schuiven. De nieuwste versie van het blokkenschema is nu te downloaden of te bekijken op de Timesquare-app, die altijd up-to-date is. De app is te downloaden via deze link.

Ook dit jaar rijden er vanaf Amsterdam en Utrecht weer festivalbussen direct naar Harlingen-Haven. Een duurzame reisoptie, omdat er speciaal voor het festival op biobrandstof gereden wordt. Hiermee vermindert de CO2-uitstoot van een reis naar Into The Great Wide Open met 85%. Ga naar de website van festivalbussen.nl voor meer informatie, de aankomst- en vertrektijden en het reserveren van een plek in de bus, of boek je reis direct op deze pagina.

Reizen op fossiele brandstof is de pest voor het milieu. Laat staan reizen naar een festival, een tijdverdrijf met eveneens een behoorlijke voetafdruk.

Dat moet en kan anders. Daarom werkt Into The Great Wide Open dit jaar samen met Lab Vlieland en andere partijen aan een circulair festival. Het houdt in dat reizen naar Vlieland fossielvrij wordt gemaakt en dat afval als een grondstof gaat dienen.