De hoop sterft als laatst, maar ook het laatste sprankje is inmiddels de pijp uit. Into The Great Wide Open 2020 gaat niet door. Samen met kunstenaars, muzikanten en vele anderen hadden we Into The Great Wide Open graag weer kleur gegeven, maar de twaalfde editie zal helaas niet van de tekentafel komen. Dat is een hard gelag, voor organisatoren en medewerkers, maar ook voor artiesten en bezoekers. We zullen hen missen, alsook het eiland.

Dat de zomer komt, zoveel staat vast. En dat er betere tijden komen, dat moet ook haast wel.

Vanwege de nieuwe maatregelen die gisteren werden afgekondigd kunnen we het festival dus niet meer organiseren. Dat stemt droevig: graag hadden we muzikanten, kunstenaars en bezoekers de kans gegeven om samen te komen op Vlieland. Dat gezegd hebbende, staat de volksgezondheid vanzelfsprekend voorop.

Kaartkopers kunnen hieronder meer informatie over restitutie vinden. Zij hebben ook een mail met deze informatie ontvangen.

’t Is wat, zo’n Great Wide Open. Een leeg canvas waar je uren naar kunt staren voor je alle moed bijeen hebt geraapt om een eerste streep te zetten. Een vat vol ongekende mogelijkheden, uitnodigend maar ook overweldigend. Gelukkig mogen we vandaag de eerste kunstenaars en muzikanten bekendmaken die ongebaande paden op het eiland bloot zullen leggen. Hun voorbeeld - en dat van vele anderen - zal deze zomer doen volgen.

Winters weer laat deze winter vooralsnog op zich wachten en de zomer nadert al met rasse schreden. Reden genoeg om vast vooruit te kijken naar Here Comes The Summer, de voorjaarsvariant op Into The Great Wide Open. Het kleinschalige samenzijn op en om Stortemelk vindt dit jaar plaats op 1, 2 en 3 mei. Hierbij de eerste bevestigingen van de muziekcommissie, inclusief nieuw smoelwerk.