Word
Vuurtoren
wachter

Wegens succes ook op zondag: In zee met Zijpe.

In samenwerking met de Waddenvereniging bereidt In Zee met Zijpe op het strand ter plekke gevangen vis en bijvangst uit de Noordzee. Ga mee het wad op met de vissers/koks van Zijpe Stijl om allerlei soorten schelpen te verzamelen. 'In ieder geval oesters, mosselen en krukels (dat zijn zeeslakjes). Hopelijk ook wat kokkels en strandschrapers, die zijn te gek', aldus de chef van Zijpe. 

Dit jaar staat er weer een Plato/Concerto-winkel op het Sportveld met zowel nieuwe als tweedehands cd's en lp's van optredende bands (en een selectie van ander moois). Een aantal artiesten komt ook signeren! Hieronder vind je het schema van de signeersessies (onder voorbehoud). 

Into the great wide open. Under them skies of blue. Precies de weersverwachting voor vandaag, gelijk met de aanvang van Into The Great Wide Open 2017. En eveneens het refrein van Tom Petty's Into The Great Wide Open, de naamgever van het festival. Op die oude fiets geleerd, met een nieuwe de paden op en de lanen in. Jawel, deze keer is Nouveau Vélo verantwoordelijk voor de bewerking van Into The Great Wide Open. Morgen opent Nouveau Vélo het bal in de Bolder. The future is wide open.

De Togo All Stars moeten ter elfder ure hun eerste Europese tournee opschorten. De band kreeg vlak voor vertrek uit het West Afrikaanse land niet de juiste visa. Daarmee is ook Into The Great Wide Open getroffen. Een programmathema voor de aankomende editie is voodoo en de Togo All Stars fungeerden als vaandeldragers. Inmiddels zijn My Baby en The Mauskovic Dance Band aangetrokken als vervangende acts.

Een dag voor Into The Great Wide Open (woensdag 30 augustus) openen Vlielanders hun deuren en verwelkomen bezoekers en medewerkers met een goeie maaltijd. Een bijzondere manier om eilanders en festivalgasten te leren kennen. Het zogenaamde Tussendeurtje wordt geïnitieerd door een aantal leden van Het Vuurtoren Genootschap.

Zeker weet je ‘t nooit. Maar hier dan de laatste toevoegingen aan het muziekprogramma van #ITGWO17. Zo is ineens Millionaire weer terug. Na 12 jaar radiostilte een nieuw album en een plek op Into The Great Wide Open. Verder nog de post-punk van IDLESRobocobra Quartet mixt jazz, hardcore punk en klassiek, speelt pianist Ralph van Raat werk van Radiohead en maakt San Dollar dromerige synthpop. Het duo La Jungle brengt krautrock en noise, dan nog de toeters en bellen van Brass Rave Unit tot de Orient Express door de zondagavond raast met The Mysterons en Altın Gün. 

Ook het DJ-programma is uitgebreid. In de Bolder draaien Michieltjeee, Peter Beuk, Adriaan's Vrijdagmiddagdisco, Redbeard & The Raaf, De Gemene Mixmeesters, Tienson en DJ Ramses 3000, naast de al eerder aangekondigde sets van Pieter Jansen en Joost van Bellen.

Aan het Kolder-programma is de Waardeloze Winkel toegevoegd. Een ode aan waardeloosheid. Des te waardelozer des te beter, maar niet minder tof.