Vandaag verschijnen Stabat Mater en Fons Amoris, samenwerkingen tussen Sarah Neutkens en het Nederlands Kamerkoor. De stukken kwamen in december tot stand op Vlieland en Vuurtoreneiland tijdens Het Kamp van Sarah Neutkens. Het Stabat Mater, een middeleeuws gedicht dat door veel componisten op muziek is gezet, vertelt het verhaal van Maria die treurt bij de gekruisigde Christus.  

In december 2020 toog de 22-jarige componist Sarah Neutkens op uitnodiging van Into The Great Wide Open naar Vlieland. In navolging van The Industry en S10 maakte Neutkens een week lang nieuwe muziek op het eiland, samen met sepciale gasten Kika Sprangers, Berend Dubbe, Hampus Lindwall en leden van het Nederlands Kamerkoor. De documentaire bij Het Kamp werd geregisseerd door Thomas Bierens en door de NTR uitgezonden op NPO 2 Extra. Kijk de documentaire hieronder terug via het YouTube-kanaal van Into The Great Wide Open. De film is ook beschikbaar via NPO Start.

Stichting Great Wide Open organiseert de festivals Into The Great Wide Open en Here Comes The Summer. Muziek staat daarbij centraal, maar het is vooral de context die deze festivals bijzonder maakt. Midden in de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende programmering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal te kunnen genieten.