Word
Vuurtoren
wachter

Reizen op fossiele brandstof is de pest voor het milieu. Laat staan reizen naar een festival, een tijdverdrijf met eveneens een behoorlijke voetafdruk.

Dat moet en kan anders. Daarom werkt Into The Great Wide Open dit jaar samen met Lab Vlieland en andere partijen aan een circulair festival. Het houdt in dat reizen naar Vlieland fossielvrij wordt gemaakt en dat afval als een grondstof gaat dienen.

Zand, wier, licht, bomen, de zee, de ruimte in het algemeen en de vrije ruimte in het bijzonder. Elementen die bepalend zijn voor de kunst straks op Into The Great Wide Open. Voor deze ene keer ligt er een heus manifest ten grondslag aan het kunstprogramma. Een stuk over de vrije ruimte, het thema van de meeste werken.

De kunstline-up is, net als het muziekprogramma, een mix van grote namen en jonge makers. Atelier NL, Next Space Rebels en Claudy Jongstra zijn van wereldfaam, daar waar de toptalenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten debuteren op een groot podium.

Ronnie Flex en The Ex, John Cale en Snail Mail, Pip Blom en Róisín Murphy en die dan op één affiche, zie daar de musica op Into The Great Wide Open 2018 in al z’n weidsheid.

En zo valt alles op een plek, in ‘de vrije ruimte’ op Vlieland. Over die ruimte later veel meer, als het kunstprogramma wordt geopenbaard; nu eerst de focus op de muziek.