Zaterdag 13.00 – 16.00 uur
Zondag 11.00 – 16.00 uur

Kinderen met een festivalbandje mogen gratis deelnemen aan het kinderprogramma. Kinderen zonder bandje mogen voor een muntje per activiteit meedoen aan Fluisterfluitjes, FanTASietas en Vreemde Vogels, Vreemde Nesten. Overige activiteiten zijn voor kinderen zonder bandje gratis.

Fluisterfluitjes voor flierefluiters
Kom bij Emmanuelle en Mathieu een heel bijzonder fluitje maken, dat al zo'n twaalf duizend jaar geleden voor het eerst gebruikt werd. Het is een heel bijzonder recept en een precies werkje, maar als het af is, zul je ontdekken dat het niet zomaar een fluitje is dat je in handen hebt..

FanTASietas
Wil je aan iedereen laten zien wat je op het eiland hebt verzameld? Kom dan een mooie tas maken, waarop en waarin je al je eilandavonturen kan stoppen.

Kinderyoga
Regenboogyoga

Dolfijnenbubbels en zeehondenstaarten, welk zeedier past bij jou? Samen met Ilja ga je allemaal zeedieren nadoen. Misschien word je er wel lekker relaxt van!

Vreemde Vogels, Vreemde Nesten.
Gerda Schepers

Ben jij ook zo’n vreemde vogel? Bouw een vreemd nest voor een vreemde vogel. Dit is de plek waar de vreemde vogel zijn schatten bewaard...

Pluk- en verzameldiner – Zeepasta in de Zandbar
De Taartrovers

Bij de Taartrovers maak je een heerlijke pastamaaltijd met ingrediënten die je hebt verzameld op het strand en in het bos van Vlieland.

Voor de vroege vogels: zaterdagochtend vroeg kokkels zoeken op het wad van 06.00 – 07.30 uur, samen met een gids van de Noordwester (onder voorbehoud). ’s Middags om 15.00 uur gaan we plukken en verzamelen in het bos. Op zondag gaan we vanaf 11.00 uur kokke(l)rellen, verse pasta draaien en prikkelige pesto maken. Vanaf 13.30 uur kan je je eigengemaakte pasta opeten samen met je ouders in de Zandbar.

De Zandbar is op zondag geopend van 13.30 tot 16.00 uur.
Zeepasta of Strandpasta bij de Zandbar is anderhalf muntje.

De Vogelbescherming

Beleef de Lente Vogelkijktocht
Het is lente! Op Vlieland barst het dan ook van de vogels. Baltsende scholeksters, tureluurs en eidereenden maken elkaar het hof. Visdiefjes jagen op het strand. Trekvogels, zoals de grauwe kiekendief, gele kwikstaarten de grasmus komen aangevlogen na hun ongelooflijke reis vanuit Afrika. Imposante lepelaars zijn met hun sierlijke kuif volop zichtbaar. En talloze zangvogels, zoals de fitis, blauwborst, baardmannetje en de nachtegaal zingen het hoogste lied. Dit allemaal kun je komend weekend op Into the Spring meemaken. De vogelgidsen van Vogelbescherming Nederland nemen je mee op de fiets en vertellen je verhalen over al deze vogels. Ondertussen kun je genieten van de stilte en de weidsheid van het wad.

Start: zaterdag 13.00 uur en zondag 12.00 uur.
Voor fietsen en verrekijkers wordt gezorgd.

Beleef de Lente: speciaal voor kinderen
Wie ontdekt de meeste vogels op Vlieland? Vogelbescherming Nederland organiseert speciaal voor kinderen een vogelkijktocht tijdens Into the Spring. Met behulp van een zoekkaart boordevol vogels en een verrekijker ga je, samen met de vogelgids, op pad!

Start: zaterdag 15.30 uur tot 16.30 uur.
Voor verrekijkers wordt gezorgd.

Kinderfilms (in Podium Vlieland)
Ben je ook altijd zo vroeg op? Neem je vader en moeder mee naar Podium Vlieland in de Dorpsstraat.
Op zondag wordt er voor kinderen vanaf 6 jaar om 11.00 uur een mooie kinderfilm gedraaid. Welke? Dat is nog een verrassing!

Kinderprogramma