In Habitat komt de dagelijkse werkomgeving en de onregelmatigheid van de natuur op een onverwachte wijze samen. Een groot vierkant systeemplafond hangt midden in het bos. Er vormt zich een contrast tussen het regelmatige raster van het plafond en de schijnbare willekeurigheid van de natuur. Een plek waar grenzen tussen natuur en cultuur tegen elkaar aanbotsen of lijken te versmelten.
Waar overdag nog de grens tussen het plafond en het bos te zien is vervaagt dit in de nacht. Op verblindende wijze wordt duidelijk dat de plek waar we 40 uur per week aan het werk zijn, in schril contrast staat met de plek waar we het liefst willen zijn.

Bouke Groen & Jerke Mulder

In 2008 is Bouke Groen afgestudeerd aan Kunstacademie Minerva te Groningen richting autonoom beeldende kunst. Na de Academie heeft hij zich gevestigd als beeldend kunstenaar in Leeuwarden. Vanaf 2008 heeft Bouke Groen o.a. geëxposeerd tijdens het Nederlands Film Festival te Utrecht en Defka te Assen, de kunstmaand Ameland, De Beemster Kunstroute en Expositie Social Sound te Leeuwarden. Sinds 2011 is hij werkzaam voor Kunstinitiatief VHDG te Leeuwarden.

Jerke Mulder is in 2014 afgestudeerd aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden richting Docent Beeldende Kunst. Hij zet zich in voor het culturele klimaat in Leeuwarden en participeerde in verschillende kunstprojecten zoals community art project Nijlan Zaait!, en de expositie Social Sound.

Habitat