De breuk van één van Nederlands legendarische gitaarpopbands leek definitief, op een dag in mei 2004. Maar in de zomer van 2013 maakte Daryll-Ann bekend weer te bij elkaar te zijn, als opmaat naar de release van hun verzameld werk: Daryll-Ann Again. Bovendien deed de band, 25 jaar na oprichting en 10 jaar sinds het laatste optreden, in originele bezetting een compleet uitverkochte en groots ontvangen clubtour. Dankzij al dat enthousiasme plakken ze er nog een aantal mooie festivals aan vast en gelukkig is Into The Great Wide Open daar een van!


Sinds die breuk in 2004 brachten frontmannen Jelle Paulusma en Anne Soldaat beide soloalbums uit. De andere bandleden Jeroen Kleijn, Jeroen Vos en Coen Paulusma vervolgden eveneens eigen carrières. Een reeds lang voorgenomen release van de verzameling van Daryll-Anns werk was de aanleiding voor Soldaat, Vos, Kleijn en de gebroeders Paulusma weer bij elkaar te komen. En dat was nieuws, best wel groot nieuws in ons kikkerlandje, dat Daryll-Ann weer ging spelen. Kortom: een reünie omdat het moet, om te laten zien hoe goed de band was en is.

Of zoals De Kranten schreven:
"Daryll-Ann is beter dan ooit. Magistraal optreden.” (de Volkskrant)
"Nederlands beste band ooit, dit is muziek voor de eeuwigheid” (Dagblad van het Noorden)
"Uit graniet gehakte rock met losse brille; was Daryll-Ann een Amerikaanse band geweest, dan waren ze minstens zo beroemd geworden als R.E.M.” (NRC)