Ik de jouwe, jij de mijne — Silvie Zijlmans, (Ned, 2 min)

De achtergrond is wit. Een donker jongetje lacht. Hij kijkt de andere jongen aan die heel blond is. Langzaam glijdt de ene kleur naar de andere.

Dodu — José Miguel Ribeiro (Por, 5 min)

Dodu, de jongen van karton, beleeft met zijn vriendje het lieveheersbeestje spannende avonturen. De zee, de maan, het bootje waarin ze varen, alles is van karton.

Koest — Simone van Dusseldorp (Ned, 9 min)

Als de kleine Dédé iets zegt, luistert niemand naar hem. Op school is hij de kleinste, thuis hebben zijn ouders geen tijd. Op een dag sluit Dédé vriendschap met een hond en vanaf dat moment praat hij niet meer, maar blaft hij.

My Happy End — Milen Vitanov (Dui, 5 min)

Vrolijke cut-out animatie over een hond en zijn staart. Alle honden jagen hun eigen staart achterna. Op een dag lukt het een hond om zijn staart te vangen.

Mr Hublot — Laurent Witz & Alexandre Espigares (11 min)

De teruggetrokken Mr Hublot is bang voor alle verandering en de grote boze buitenwereld. Maar de komst van de hond Robot Pet brengt daar verandering in en zet het leven van de brave Mr Hublot op zijn kop.

Philips Lamp Light Band — Henk Kabos (Ned, 1957, 3 min)

Een gloeilampman en -vrouw gaan samen een dagje uit naar de dierentuin vol met gloeilampdieren en ‘s avonds bezoeken zij een concert van het gloeilamporkest.

Looks — Susann Hoffmann (Dui, 3 min)

Looks vertelt het verhaal van een grijze linx die niet zo goed past in een wereld die bestaat uit bontgekleurde dieren. In zijn zoektocht naar acceptatie door de groep neemt hij uiteindelijke drastische maatregelen.

Zeezucht — Marlies van der Wel (Ned, 12 min)

Vanaf het moment dat Jonas als kind de zee ziet, weet hij het, dit is zijn thuis. Hij wil één zijn met de zee, en er nooit meer uit. Hij is altijd op zoek naar voorwerpen om bizarre installaties mee te bouwen die hem moeten helpen naar een nieuw leven tussen de vissen. De tijd begint te dringen om zijn droom nog waar te maken.

8 Korte Kinderfilms